Inför Borlänge HF – Skövde IK

Nej, hittills har det varit för glest mellan gångerna då vi har spelat riktigt bra och ändå har vi häng på strecket där placeringen ovan berättigar till spel i den så åtråvärda allettan. Och med tanke på att vi har kvar att möta bägge lagen vi måste passera i tabellen så har vi faktiskt just nu saken i egna händer. Också med tanke på att vi har häng, trots att inte spelet har glänst, så lär vi klättra när vi väl inser vad som behövs för att ta trepoängare. Söndagsmatch mot Borlänge är ett helt ypperligt tillfälle att börja glänsa!

Ett lördagsschema som kolliderar med träningen gör att det får bli införintervju med Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren via ett telefonsamtal. Han sitter bänkad framför Skadevi Cup när jag når honom. Mycket lagsport är det.

Grattis!

-Tack säger vi då även fast vi gärna hade sett att det varit tre den här gången.

Det blev nästan en repris på matchen mot Köping, du får berätta lite om onsdagens match mot Kumla?

-Jag tycker att vi från en lite passiv start med några powerplay som inte var de bästa så tycker jag vi tar över och avslutar första perioden bra. Jag tycker att vi i andra perioden också fortsätter att vara spelförande. Vi släpper väl till någon kontring sådär som är deras melodi men vi är fortfarande spelförande och jag skulle gärna sett att vi kunde utnyttja det på ett bättre sätt för att slippa få det där tighta in på slutet. Men det är som det är, i slutet hade de väl någon jättebra målchans och i förlängningen tycker jag kanske att den går till Kumla också. Sett över sextio minuter tycker jag att vi ska vinna men då är det såklart skönt att vinna på straffar till slut så det inte känns som en förlust fullt ut utan två vunna poäng och en tappad tycker jag väl.

Matchen i siffror: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=2&round=11&series=2&season=44

Första gången jag var nere i katakomberna efter en match denna säsongen, du såg lite bister ut när du gick in i omklädningsrummet, vad sade du där inne efter matchen?

-Nej men jag tyckte väl att det var ett steg tillbaka lite grand tycker jag så jag hoppas vi studsar upp på söndag igen.

Drog vi på oss några skador?

-Nej, inga ytterligare skador.

Jag missade ju lördagens träning så du får dra en liten resumé på den också?

-Ja precis, men vi jobbade lite med urspel ur egen zon på enkelt sätt och komma med fart genom mittzon, lite spelvändningar och så powerplay/boxplay. Vi ska vara redo för en tuff batalj på söndagen.

På tal om powerplay/boxplay, jag kollade lite statistik där och där är det verkligen upp och ner. I powerplay är vi sämst i klassen men i boxplay är vi bäst i klassen!

-Ja, nej men boxplay fungerar kanonbra. Vi hade några matcher i början där det var lite svajigt i match två, tre någonstans. Sedan har det varit riktigt riktigt bra. Sedan har det väl låst sig lite i powerplay tycker jag där vi på träning gör det mycket mycket bättre där vi har mycket bättre pucktempo och kommer till mer klara avslut än vi har gjort på match hittills så att vi får se till att steppa upp med det till söndag.

Är det någon jädra dum mental grej att det låser sig där för vi har ju spelarna?

-Ja absolut, vi har verkligen spelare för att kunna ha ett jätteeffektivt powerplay, det tycker jag verkligen. Det har väl som du säger låst sig lite, jag tycker att vi på match går ner lite i tempo, går ner i pucktempo så vi känner oss nog lite pressade där så att det handlar om att hitta ett lugn där man ska hitta avslut utan att ha för bråttom och sedan jobba därifrån.

Dagens läsarfråga handlar om söndagens match så du får också väva in i svaret hur ni ska ta er ann den delikata uppgiften att plocka poäng av Borlänge på bortaplan. Läsarfrågan lyder, hur tänker man inför matchen, när man möter ett lag som är ett helt annat lag nu jämfört med mötet hemma, ett lag som går fram som en ångvält och öser in mål. Försöker man spela ”som vanligt” eller spela medvetet defensivt och försiktigt och sätta säkerheten främst, eller?

-Nej men det är klart att det kommer att bli en annorlunda matchbild. Nu kanske jag inte vill jämföra med Borlängematchen men om man jämför med våra två senaste matcher här, Köping och Kumla, så tror jag att matchbilden kommer att bli helt annorlunda. Där vi har förväntats vara spelförande och varit, det kanske vi inte förväntar oss på samma sätt lika mycket uppe i Borlänge. Däremot vill vi inte vara passiva på något sätt för då bjuder man in i onödan utan vi ska, ja när vi inte har pucken ska vi försvara oss på ett så himla bra sätt det bara går och vi vill att vi ska vara så aggressiva det bara går för den som är närmast puck och det kanske vi kommer få göra lite mer än vad vi gjorde mot Kumla. Mot Kumla var det väl snarare att vi fick passa oss för deras spelvändningar och liknande. Jag räknar med att det kommer bli en annorlunda matchbild men det vi kommer behöva jobba med är ett bra försvarsspel, vi kommer få jobba med bra omställningar och sedan tänker jag väl mig att vi ska spela ganska bra i anfallszon också med rörlighet och spel mot mål där. Så inte att vi kommer gå med något annorlunda och backa hem utan vi har våra grunder och vi ska göra dem så bra vi bara kan. Sedan blir ju spelet annorlunda beroende på motstånd, så är det ju.

Hur ser frånvarolistan ut inför resan till Borlänge?

-Ja vi har samma läge som sist. Sundin (Anton) är ett frågetecken men jag hoppas att han är startklar.

Är han sjuk?

-Han har en liten talle i näsan där men jag hoppas han blir startklar.

Och i mål mot Borlänge ställer du?

-Hugo fortsätter!

Han har ju gjort det riktigt bra. Jag tittade på det också när jag kollade statistik och det är ju inte där i försvars eller målvaktsspel det brister?

-Nej absolut, det är att vi ska sätta dit målchanser. Jag tycker att, ja vi släpper in två mål både mot Kumla, Köping och Forshaga och ändå inte lyckats ta mer poäng så det är klart att vi måste upp i det offensiva spelet, det är där det ligger. Det är bara att fortsätta gnugga på.

Jo så är det, vi får hoppas att det släpper med lite powerplay och lite spelvändningar mot Borlänge så kanske vi tar med oss tre poäng?

-Ja det är därför vi åker dit i vilket fall för att ta hem tre poäng. Sedan räknar jag med att vi både kommer få kontra, vi kommer få spela långa anfall och vi kommer få spela både powerplay och boxplay så att det är en mix av allt ihop.

Då önskar jag lycka till med det!

-Tack ska du ha!

Webbtevesändningen av matchen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-borlange-hf-skovde-ik-w5wey

Häng med på snacket på på Rebellernas forum. Matchtrådarna hittar du här. https://rebellerna.com/forum/viewforum.php?f=16

Har du frågor eller funderingar vad det gäller inför? Maila i så fall dem till [email protected]

The team of our hearts, DO US PROUD!