Inför Nyköpings SK – SIK

Nix, det blev bara en istället för tre poäng i onsdagens match men det är inte något vi kan påverka längre. Det vi kan påverka är framtiden och närmast där hittar vi bortamatch mot Nyköping Sport Klubb. Ett Nyköping som flåsar oss i bakhasorna, bara en poäng efter, och då vore det naturligtvis inte dumt om vi kan få med oss helst samtliga poäng från fredagskvällens batalj. Upp på hästen igen!

Jag får tag på Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren på telefon samtidigt som han precis parkerar billen hemmavid efter torsdagens träning. Lite hälsningsfraser och skojande om att det börjar bli en ful ovana med telefonintervjuer innan vi kommer in på det som gäller.

Mängder av jättefina lägen att göra mål men tyvärr slutade det med en straff-förlust. Berätta om onsdagens möte med Sura?

-Nej men jag tycker vi gör en bra match. Första perioden är bra och kontrollerad från vår sida, jag tycker att vi är spelförande på många sätt och kunde kanske gjort något mer mål där också. Andra perioden tycker jag vi börjar starkt, sedan är det några minuter där som blir lite stressigt och lite hafsigt i spelet och det är under den perioden de gör 1–1, sedan tycker jag vi kommer tillbaka igen. Tredje perioden, det är väl där vi skapar våra absolut klaraste målchanser, både någon hyfsat i starten där och sedan sista fem så blir det ganska många målchanser tycker jag. Spelmässigt tycker jag att det är bra och vi tar oss till de lägena vi vill så det är bara att vi inte gör mål som saknas tycker jag.

Ja, jag håller med dig!

-Det är positivt att vi har en bra prestation som jag tycker i stort sett hela matchen mot ett lag som ligger i toppen så det är ju inte så att vi möter, ja vi möter ju ett bra Surahammar och jag tycker att vi är spelförande och drivande under egentligen hela matchen. Det är jättepositivt att vi har kommit dit men det är ju poängen vi vill åt och vi får inte mer än en så att det är surt.

Jo men bättre en än ingen?

-Jo, så är det väl.

Några skador från matchen?

-Nej!

Några förändringar i frånvarolistan?

-Sundin (Anton) är tillbaka så det är på plussidan.

Det var kul, plus det gillar vi!

-Ja, haha.

En sådan där grej i försvarsspelet som jag funderar över och som jag tycker händer flera gånger per match. Vi hinner först ned på en puck i rundeln i egen zon. I andra rundeln finns en helt ren Skövdespelare som i mina ögon borde vara det givna passningsalternativet men istället vänder vår spelare upp med pucken åt andra hållet och fastnar i forecheckande motståndare. Kan du förklara varför?

-Jag tycker väl att back back bakom mål är ett bra alternativ så länge inte motståndarna forecheckar brett. Jag tycker att Surahammar forecheckade brett på oss, framförallt under andra perioden och då var det inte ett bra alternativ att spela till backkompisen. Alltså, vi vill ju ha alternativ på många ställen, det ska finnas ett alternativ på samma sarg som man är, det ska finnas ett i mitten och sedan ska backkompisen vara ett och sedan ska man välja det bästa utav dem, så kan man väl sammanfatta det. Så det är inte tvingande att man ska gå på samma sarg utan det handlar om att man ska ha olika alternativ och sedan får man situationsanpassa därifrån. Alltid ett rakt på samma sarg, vi vill att centern ska vara spelbar i mitten och vi vill att back också ska vara ett alternativ i de här pressade lägena. Så det är svaret på det, vi ska situationsanpassa och vi ska ha flera alternativ.

Fredagsmatch och det innebär att det ännu en gång blir tätt på given, några tankar om det?

-Nej men att det är kul att spela match och jag tycker att vi spelmässigt är inne i en bra trend nu så det är bara att fortsätta på den nu. Det är kul att vi får åka till Nyköping och revanschera oss från ett poängtapp direkt.

Nyköping som ligger på platsen precis efter oss och viktiga poäng på spel, hur ska vi få med oss förhoppningsvis alla tre sådana hem?

-Vi ska fortsätta att spela på samma sätt som vi gjorde, som vi gjorde mot Sura och som vi gjorde långa stunder uppe i Borlänge. Jag tycker att det är två bra matcher vi har gjort och som sagt, vi är inne i en bra trend vad det gäller spelet och det är bara fortsätta bygga vidare på det. Minimera lite misstag och spelvändningar emot oss kanske om man ska ta något och sedan gäller det att vi trycker dit puckarna ordentligt.

Det är många av våra matcher som fått avgöras efter ordinarie tid men ett lag som har ännu fler oavgjorda matcher är Nyköping. Siffror som pekar på det inte helt osannolika scenariot, ytterligare en match som kommer avgöras på övertid?

-Ja men jag tänker ju att vi ska avgöra innan det blir övertid, det är våran målsättning!

Vem blir fredagens målvakt?

-Hugo (Fagerblom) är tillbaka mot Nyköping mellan stolparna!

När kommer Robin Wallin vara färdig med sin praktiktjänst efter utbildningen?

-Han håller nog på till mitten av december någon gång och har sin praktik. Han är tillgänglig lite till och från men är inte startklar ännu för han är här för lite helt enkelt.

Okej, nej men det blir bra där Fredrik, lycka till mot Nyköping och ha en bra kväll!

-Ja men tack och tack det samma!

Länk till webbsändningen av matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-nykopings-sk-skovde-ik-9nv3g

Rebellernas forum är hjälpligt reparerat och matchtråden där hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=977

Har du frågor eller funderingar till Fredrik i kommande inför, maila då dem till [email protected]

HEJA DI RÖE O INTE DI DÄRA

NU SA VI TA O TRAMPA DEM PÅ TÄRA

SIK SIK SIK