Inför HC Dalen – SIK

Senaste matchen spelade vi den 18 december och sedan kom det en jul. Nu har tomten åkt hem igen, julskinkan är mer eller mindre uppäten och glöggen urdrucken så nu kan vi återgå till det normala igen och i det normala vintertid ingår det en hel del hockey för oss som älskar den fantastiska sporten. Vi inleder normaliseringen med bortamatch mot HC Dalen.

Ett försenat God Jul, har helgen varit bra?

-Detsamma, svarar Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren, och det har varit skönt att ha lite tid hemma, absolut.

Ni avslutade innan juluppehållet med en 5–1 torsk mot Karlskrona och en sjukstuga utav guds nåde, berätta lite om senaste matchen?

-Ja jag tycker att vi krigar på otroligt bra. Vi har ju ett försvarsinriktat fokus i den matchen såklart och att hålla Karlskrona på utsidan, jag tycker vi klarar oss ganska länge men inte riktigt hela vägen. Det är klart att vi hade behövt lite tur för att vinna en sådan match när de tar ledningen framförallt så kanske vi hade behövt ett mål till att gå på sådär. Jag är jättenöjd med hur vi hanterar matchen ändå med fjorton utespelare och någon som kommer direkt i princip och aldrig har träffat laget så otroligt bra moral och bra arbetsinsats men det räckte inte hela vägen.

Matchfakta: https://skovdeik.se/gamefacts.php?game=1&round=5&series=3&season=44

Vi hade behövt få in någon där och kanske sätta den där straffen?

-Ja, precis!

Det var kanske inte så konstigt att vi inte räckte?

-Man åker väl alltid iväg för att vinna och jag tycker inte det är så att vi viker ned oss över huvud taget utan det är ett jädra driv i gänget och det var kul att se även om det inte räckte.

Ja ni fick ett lån där nämnde du, vad var det för kille?

-Ja vi hade ju flera lån men han som kom direkt var Arvid Hurtig, en kille i Linköpings J20 och en Grästorpskille från början. Han var med och tränade idag (måndag) och kommer spela mot Dalen. https://www.eliteprospects.com/player/422052/arvid-hurtig

Någon mer av lånen som är kvar?

-Ahlrik (William) ifrån HV är kvar också och kommer att spela.

Kommer de vara kvar bägge mötena med Dalen?

-Vi tar det en i taget men det är väl absolut inte omöjligt.

De sista matcherna har ni haft en influensa som stormatt genom truppen, har den drabbat fler under uppehållet och hur ser det ut nu med skador och sjukdomar?

-Ja det är mycket ljusare nu än det har varit någon gång egentligen, framförallt nu när vi har lån tillgängliga också så att vi blir mycket folk att välja på. Sundin (Anton) är väl den som har åkt på influensan nu det sista och är sjuk, annars så är det väl inget egentligen. Thilander (Adam) är tillbaka från skada och det är positivt också.

Jesper Emanuelsson?

-Förhoppningsvis att han ska kunna gå för fullt efter helgerna här.

Tio dagar utan match, hur mycket ledigt har ni fått?

-Fyra dagar helledigt i rad var det. Vi spelade på lördagen, var lediga på söndagen där, tränade måndag tisdag och sedan fyra dagar ledigt och sedan kör vi idag igen.

Ni tränade måndag och tisdag i varje fall, jag tror jag tittade på istider på hemsidan men hittade inga tider för er där?

-Jo måndag och tisdag var det. Man blir lite dagvill där så jag kanske inte ska säga säkert men, jo vi spelade lördag, ledig söndag och sedan hade vi två träningar innan julledigt.

Nu blir det dubbelmöte med Dalen, ett Dalen ni mött i en träningsmatch i höst och som du mötte hela sex gånger förra säsongen. De är rätt välbekanta för dig, hur skulle du beskriva dem?

-Det är ett homogent lag som när vi mötte dem framförallt förra året, bara ett möte i år och i och för sig väldigt mycket samma spelare och framförallt har de ju plockat tillbaka några. Ett lag som när vi mötte dem i vilket fall var väldigt svårforcerade, de är duktiga på omställningar och har bra fart genom mittzon så det är ett skickligt lag.

När det ser ut som det ska för dem har de en förstakedja som faktiskt ger lite skrämselhicka med bröderna Thörnberg som flankerar centern Adam Hirch, vet du om kedjan är komplett till tisdagens match och hur bemöter man i så fall ett sådant offensivt hot?

-Jag vet inte om den är komplett och hur deras frånvaroläge ser ut. Men annars är det väl att man behöver vara vaken på vilka det är som är på isen, vi vet ju att bröderna Thörnberg är duktiga på att skjuta mål så det gäller ju att de får så lite lägen som möjligt och det säger nog de flesta.

Matchar du några särskilt mot dem?

-Nej det gör jag inte, det kommer vi absolut inte göra, åtminstone inte i ett inledningsskede i vilket fall utan vi kör på som vi brukar.

Ni får se till att ligga tätt på dem?

-Ja.

Och så lite historiefrågor då?

-Haha, nu har jag ju glömt att läsa på men jag tänker att vi kanske kan ta samma på onsdag då när det är samma motstånd så kan jag dem då, haha.

Ja men det kan vi göra så ser vi om du får några rätt då?

-Haha, nej men kör nu. Jag tänkte ju att vi kör både idag och på onsdag så kanske jag får några rätt om jag får samma frågor.

När bildades HC Dalen?

-Ja du, jag har inte en aning. Är de äldre än HV tro? Nej men jag säger väl mitten av sextio då och 65 är i mitten.

Det var riktigt bra, de bildades 1966 när de bägge klubbarna Tabergs SK och Norrahammars IK slogs ihop men hur många gånger har Dalen och Skövde mött varandra totalt då?

-Haha, ja det är sju de senaste två säsongerna då och så ska vi plussa på det lite.

Mötte du dem när du var tränare första rundan?

-Vi var där på träningsmatcher då bara. Inte i något seriespel men i träningsmatcher vet jag. Men ett trettiotal gånger kanske vi mött dem.

Rätt svar är 19 vänskap och 36 seriematcher, totalt 55. Vi har bara vunnit två av de 19 träningsmatcherna men hur många segrar har vi på de 36 seriematcherna?

-22.

21!

-Ja du ser, haha.

Det kändes som du var rätt säker på att vi hade ett rejält övertag där?

-Haha, nej men det kändes så på hur du lagt upp frågan där med att det gått dåligt på träningsmatcherna.

Aj, jag är genomskinlig alltså. Men det är bra som tränare att kunna se igenom.

-Haha.

Vad får vi för matchbild och hur ska vi få den till vår fördel?

-Vi vill se till så att vi ligger nära Dalen och se till att de inte kan få upp sin fart genom mittzon. Vi vill vara bra på att äga puck nerifrån och hela vägen för att kunna skapa övertag när vi går över linjerna. Det är klart att det blir en tuff och tät match och det känns som att vi är riktigt spelsugna när vi har alla tillgängliga, det är många som har vilat länge så jag tror vi kommer få se ett ordentligt åkande Skövde.

I mål hittar vi?

-Hugo (Fagerblom)!

Lycka till!

-Tack!

Häng med på supportersnacket på Rebellernas hockeyforum. Matchtråden hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1023

Webbtevesändningen av matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-hc-dalen-skovde-ik-9i6qbe

SOPA PÅ SIK!