Inför SIK – Nybro Vikings IF

Skövde IK:s kräftgång fortsätter och i söndagens match förlorade vi ännu en gång mot Väsby som i och med det gick upp i ledningen av den södra allettan. En sak är dock säker och det är att för varje match man förlorar kommer man en match närmre nästa seger. När vi mötte Nybro senast var det de som ståtade i toppen av tabellen men nu har de halkat ner till en fjärdeplats. Kan det bli i onsdagens match mot vikingarna från den småländska bruksorten Nybro som vi bryter trenden och återigen blir ett vinnande lag?

Tisdagskvällens samtal med tränarna får bli utan HC Fredrik Ljunggren som fick hasta vidare efter A-lagsträningen till ytterligare ett tränaruppdrag på Billingehov. Med den mängd av ungdomar som tränar på isytorna i hallen krävs det många engagerade föräldrar och Fredrik är en av dem. Istället får andretränaren Jimmy ”Krusse” Krusell ta på sig ansvaret att svara på hemsidans frågor och funderingar inför onsdagens match.

Vi får väl börja med matchen i söndags?

-Ja det var en liten tuff förlust tycker jag faktiskt, inleder Jimmy. Tuff bortamatch givetvis, Väsby är ett väldigt bra lag. Jag tycker vi kommer upp bra och är med och tävlar och kämpar med dem. Om vi jämför med hemmamatchen tidigare vi hade så får vi bättre koll på dem tycker jag i hur de kom igenom mittzon och framförallt i hur de rör sig i våran zon och hur vi ska försvara där. De är duktiga på att byta plats, att röra på sig mycket och komma upp och spela så de nästan skapar tre tvåor i vår zon. Jag tycker ändå att vi fick en betydligt bättre koll på det och är med i matchen på ett bra sätt. Vi skapar en hel del lägen också tycker jag för att göra mål men möter ett bra Väsby som vinner matchen.

Ja jag håller med och nu har ju de visat två gånger för oss att de nog är det bästa som vi har sett i vinter?

-Ja men det tycker jag, de är skickliga på mycket liksom, både individuellt men även som lag och spelar med en himla fin fart och bra touch på pucken så de är giftiga, det är de!

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=4&round=16&series=3&season=44

Anton Blomberg var ju med och tränade på lördagen där men han saknades på söndagen?

-Ja han är lite krasslig så får vi se hur han mår här.

Så han är inte med mot Nybro?

-Oklart ännu!

Sedan såg jag att William Frödelius var tillbaka i träning?

-Ja han är tillbaka efter sin sjukdom och lite skadestrul där, han gjorde första träningen idag.

Hur ser det annars ut på sjuk och skadefronten?

-Det är oförändrat om man säger så. Ja Frödelius är tillbaka då men annars är det som det sett ut innan.

En fråga som jag egentligen skulle ställt till Fredrik här men jag har den i huvudet nu och får passa på, hehe. Fredrik säger ibland att vi gillar att gå på ryggar, kan du förklara lite vad han egentligen menar med det?

-Jo men det är lite som vi pratar om när vi ska använda ett press-spel eller ställa upp och köra mer styrspel om jag säger så. Press spelet vill vi ju göra när vi kan, ja när motståndaren ska hem och hämta puck och vi ser ryggen på dem och vi ligger tillräckligt nära på dem, då kan vi ju sätta pressen på dem och gå i rygg på dem om man säger så. Är de däremot rättvända och har kontroll på puck vill vi ju istället ta hem lite och kunna styra dem. Det är lite en avvägning där om man ska sätta press eller om man ska ta det lite mera hemåt.

Då fattar jag lite mer. Jag funderade lite över begreppet gå på ryggar och tänkte att är det inte lite defensivt egentligen att gå på ryggar?

-Det kan vara en situation i egen son också att de kanske har tagit ett avslut, det blir en retur som går ut i ett hörn och vi ligger nära men de får ju fortfarande åka och hämta pucken och då kan man ju också gå och sätta pressen på dem. Man får bedöma lite hur läget är för motståndaren.

Jag har en läsarfråga. Nuvarande spel räcker inte mot lagen i allettan, vilket poängskörden och jumboplatsen visar. Finns det några tankar på att göra något radikalt för att bryta mönstret innan tåget går, till exempel växla spelsystem, vaska om i femmorna, ta in nya spelare, förstärka båset?

-Nej men det är klart att det är en tuff serie och det går lite (ohörbart) för oss, så är det ju. Vad jag vet i vilket fall så är det inget att vi ska göra något radikalt utan vi jobbar med tålamod, vi jobbar med det varje dag i vår dagliga verksamhet och pratar om olika situationer, lite videogenomgångar och vad jag vet nu så kommer det att fortsätta att vara så. Några av de påståendena är väl något man får ta med Fredrik kanske eller med Anders (Lundström). Annars är det vi som är här och det är vi som ska försöka vända det tillsammans.

Det gäller att försöka gå ihop?

-Ja absolut och det är många matcher och många poäng kvar att spela om. Många saker gör vi även bra i matcher även om vi förlorar och de bitarna får man försöka ta med sig också och bygga vidare på samtidigt som man vill rätta till. Som i Väsby borta där vi skapar ju chanser och lägen för att göra mer än ett mål. Sedan måste vi givetvis göra dem också men det är ju inte så att vi är chanslösa om man säger så.

Jag ser ju många träningar men går man till dagens träning så kändes det ju som att det var bra fart?

-Ja det var det, det var bra tryck i grejerna idag. Vi hade en vilodag igår (måndag) så det var många som ar sugna idag och sedan vet vi om att det är en rolig och tuff vecka nu med fler matcher och då är det dags att börja igen.

Det kändes som att ni gick rätt hårt på att göra mål på träningen?

-Haha, ja det vill vi göra givetvis och sedan var det lite sådana övningar också för det. Det var bra tryck i grejerna och kul att se dem.

Nybro igen och senast förlorade vi med 3–0 men det var trots allt en match där vi var jättenära att göra 1–1 och istället får de det här skit 2–0 istället som kanske aldrig skulle varit ett mål och sedan tredje i tom bur. Det var ju inte sådan vansinnig skillnad egentligen som siffrorna visar?

-Nej det håller jag med dig om. Det är väl dags för en revansch under onsdagen.

Hur går tankarna?

-Nej men vi har tittat lite på video här idag och har väl en spelplan som vi vill följa om hur vi ska göra och även lite hur vi ska agera mot dem i vissa situationer så att det är bara ut och köra.

Och i mål ställer vi?

-Wallin (Robin) står igen!

Då önskar jag lycka till!

-Tack så mycket!

Länk till webbtevesändningen är https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-nybro-vikings-if-tpsqfs

Naturligtvis finns det en matchtråd på Rebellernas hockeyforum. https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1047

Vid supporterkiosken kan du delta i omröstningen till Årets spelare säsongen 21/22

Har du läsarfrågor mailar du in dem till [email protected]

KLUBB OCH HJÄRTA

DET SKA KOSTA LITE SMÄRTA!