Inför Vimmerby HC – SIK

När något känns riktigt skönt kan man lite skämtsamt säga att ”det var som ett halvt”. Men nej, denna gången var det ännu bättre än så när våra krigare under fredagen åkte till trätobrodern Mariestads islada och där tog 2022 års första Victoria och tre välbehövliga poäng in på kontot. Stärkta av denna seger åker Skövde IK ner till Vimmerby under söndagen för att hämta ytterligare tre poäng!

Jag slås av skillnaden på lördagsförmiddagens träning jämfört med den träning jag bevittnade i torsdags eftermiddag. Det som jag då upplevde som en ganska tillknäppt historia med många bistra miner är denna gång en rätt uppslupen träning där det lyser om spelarna. Det känns gott!

Den fick vi vänta på länge men satan så kul att få säga grattis?

-Haha, tack du! Ja den fick vi vänta på länge så den var välbehövlig, skrattar Skövde IK:s huvudtränare Fredrik Ljunggren.

När de gör 1–0 efter 35 sekunder kan det inte ha varit många som trodde på er?

-Ja jag vet inte, det är väl bättre att de gör det efter 35 sekunder än att det bara är några sekunder kvar tänker jag så att där var det mycket att gå på. Det är tidigt i matchen för att börja tänka på ett slutresultat redan efter 35 sekunder tänker jag så att det var bara att fortsätta gasa.

Berätta lite om matchen?

-Det är klart att som du säger, det 1–0 målet tidigt är inte optimalt på något sätt men jag tycker att vi efter några minuter lyfter upp det och sedan tycker jag att i förstaperioden krigar vi på bra och vi skapar. Jag tycker de målen vi gör är bra mål med genomspel, backskott med lite trafik och vad har vi mer, ett returmål också. Jag tycker vi tävlar om de här viktigaste ytorna på ett väldigt bra sätt offensivt så att det är positivt.

-Andra perioden blir väl kanske att de får lite mer hugg på oss, vi ger bort lite för mycket puckar och de får lite enkla anfall på oss. Men ändå kontroll på det hela tiden, jag tycker att vi gör det bra. De skjuter mycket, de skjuter mycket från alla håll och kanter som vinklar och mittzon och överallt. Skottstatistiken blir till deras favör på det sättet men det känns som att många av deras skott är från mittzon också så att statistiken blir väl lite missvisande på det. Vi gör det bra, vi krigar och de är på väg ikapp några gånger, vi gör ett ryck, de är på väg ikapp igen. De gör 4–4 där vi inte är helt överens med domaren om att det ska vara mål men återigen starkt och göra 5–4 efter det och när vi har gjort 5–4 känns det, ja det kändes tryggt att stå i båset då också men när man tittar på det i efterhand så har vi bra koll på händelserna tycker jag. Det var en bra seger.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=2&round=18&series=3&season=44

Det var skönt att det där 4–4 målet inte blev något som bestämde vart poängen hamnade!

-Vi tyckte olika, det är domaren som bestämmer och vi tyckte något annat.

Joel Werner fick kliva av en stund där men det var ingen fara med honom sedan?

-Han spelade ju vidare, han behövde få vila lite bara och var igång idag igen så det är inga problem.

Lårkaka?

-Han fick ett skott på sig och han fick ont men sedan spelade han så det är inga problem.

Hur har vi det med skador och sjukdomar?

-Vi har inga ändringar från i fredags utan samma läge med de som var frånvarande då till de som är frånvarande på söndag så inget nytt.

Nu fick vi äntligen en seger, märks det något i energin att man?

-Ja det är klart att det är en otrolig glädje och lättnad efter en seger när man har ganska många i rad och det är klart att det är lättare att komma hit idag, det är mer glädje från start. Annars tycker jag ändå att vi har hållit uppe energin jäkligt bra även när det gått emot, det måste jag säga. De har gjort det grymt bra men sedan har det studsat emot och vi har inte gjort det tillräckligt bra alla gånger och ibland så tycker vi att vi är värda mer men jag tycker vi har hållit uppe det och hade vi inte gjort det utan lagt oss ner och dött så hade inte det här kommit heller. Men självklart, vi pratade ju häromdagen om hur tufft det är när man förlorar och diskussioner det blir kring det och ett derby skapar alltid mer synpunkter och mer diskussion så det var ju skönt att få vinna det.

Nu blir det ju en gammal Mariestadstränare ni ska möta, det vore väl gött att tufsa till två Mariestadstränare i rad?

-Jag tycker vi ska fortsätta på det vi har gjort bra sista tiden nu och skönt att vi fick bra utdelning sist och det ska vi ta med oss mot Vimmerby och Staffan (Lund) då.

Jag tänker på att i grundserien pratade du mycket om att ni tittar inte på tabellen utan ni tittar på nästa match, nu har det varit lite mer prat om tabellläget än vad det var innan jul tycker jag!

-Från mig?

Ja!

-Jag tycker vi har pratat om att vi har förlorat alldeles för mycket matcher, jag tror att vi har pratat om vart vi ligger i tabellen, men det blir ganska naturligt när man förlorar. Men det är klart att vi vet vart vi ligger och vi vet vart vi vill och det har jag ju sagt förut med att jag har ju full koll på det men det är ju liksom inget vi kan fokusera på vart vi är utan vi måste fokusera på hur vi ska göra. Jag har alltid haft full koll på tabelläget och jag har det nu också men det är inte det vi håller på att prata om.

Vad tar vi med oss, vad gör vi nere i Vimmerby under söndagen?

-Vi ska fortsätta att ha samma attacktänk offensivt. Jag tycker inte vi har hållit ihop lagdelarna bra defensivt det sista, jag tycker att vi ska kanske hitta tillbaka ytterligare ett hack till vad vi gjorde bra mot Nybro med spel med puck nedifrån som jag tycker var bättre mot Nybro än mot Mariestad till exempel. Vi ska ta med oss att fortsätta att göra de positiva delarna som gör att vi viner hockeymatcher och höja lägstanivån och den ribban hela tiden. Fortsätta med det!

Ni hade möblerat om bland forwards till Mariestadsmatchen, är det något du kommer fortsätta med den uppställningen som var då?

-Ja söndagen kommer att se likadan ut ja.

Och mot Vimmerby ställer vi?

-Wallin (Robin) fortsätter, vi ger exakt samma startande lag möjligheten igen.

Lycka till!

-Tack så mycket!

Webbtevelänken till sändningen av matchen lyder, https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-vimmerby-hc-skovde-ik-89b2f

Häng med på matchsurret på Rebellernas forum där du hittar matchtråden här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1049

Frågor och funderingar tas med stor tacksamhet emot via mail till [email protected]

INGA FRÅGETECKEN, BARA UTROPSTECKEN!!!!!!