Inför Kalmar HC – SIK

En helg som bjöd på berg och dalbana där vi först besegrade Mariestad i en målrik match för att sedan åka till Småland och för andra gången i allettan bli nollade av Vimmerby. Men tre av sex möjliga poäng denna helg är ändå en poängmässig utdelning att ta med sig när vi åker till Hatstore arena och bortamöte mot Kalmar HC.

Bevittnar som vanligt sista träningen innan match och hoppas jag inte jinxar något om jag tycker att pp övningarna för mig kändes som en av de bättre jag har sett denna vinter med ibland riktigt snabba passningssekvenser som ofta slutade med mål. Inbillning, fromma förhoppningar? Nej det var faktiskt så!

  Det var en helg med berg och dalbana, upp i det blå i fredags och en resultatmässig mardröm i söndags?

-Ja att vi förlorade ja, det var inte bra, bekräftar Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren. Sen mardrömsresultat, jag har varit med om värre, fortsätter han med ett snett leende.

-Nej men matchen i sig tycker jag väl att vi inte har samma aggressivitet offensivt och samma tryck emot mål som vi hade mot Mariestad. Jag tycker att när vi får långa anfall så hamnar vi lite för mycket på utsidan, vi är lite lätta att försvara sig emot och det är väl anledningen till att vi inte riktigt får dit puckarna tycker jag. Också att vi efter lite längre anfall tappade lite puckar och fick jobba hem och försvara oss. Försvarsspelet, när vi väljer att spela försvarsspel om man säger så, eller när det är styrspel, tycker jag att det är bra. Jag tycker att vi är lite slarviga med pucken och har inte samma attack offensivt vilket gör att vi inte gör mål.

Bara ett bakåt i fem mot fem är väl inte något att gnälla på men som sagt, gör man inget framåt?

-Då är det svårt.

 Någon förklaring eller blir det bara så?

-Nej det finns väl ingen bra förklaring till det.

Ni tappade även några spelare mellan lördag och söndag?

-Ja lite backar som försvann där ja och även Hugo (Fagerblom) så vi gick på fem backar. Samuel (Gustavsson) är tillbaka idag så nu är vi sex backar igen.

De andra är fortsatt sjuka?

-Ja.

Nu blir det retur mot Kalmar här och det är de som resultatmässigt varit jävligast mot oss i allettan med 6–0 där!

-Ja, det var en match där de stod för en bra fart och kreativitet offensivt som vi inte riktigt lyckades hantera den gången. Jag räknar med att vi gör det bättre denna gången och ska åka dit och spela en fortsatt bra defensiv som jag tycker vi har gjort det sista här men att vi ska koppla på attacktänket offensivt också.

Ni hade med er Noel Sjökvist ner till Småland i söndags, är det han som åker med nu också?

-Nej Fritz (Abrahamsson) var med och tränade idag och är tillbaka.

Jag vet inte, det är inte så himla mycket mer att säga. Det är liksom bara faan, jävlar!

-Nej men det är klart att det var en riktigt riktigt sur förlust i söndags när vi kände att vi sista tiden har hittat lite rätt. Även om vi inte har vunnit mer än mot Mariestad där så tycker jag att vi har haft prestationer som har varit på väg åt rätt håll och vi fick bra utdelning mot Mariestad, så det är klart att det är otroligt tungt att inte lyckas svara upp på söndagen igen. Men nya tag onsdag och då är det dags att hitta tillbaka igen!

Det är bara att hålla tummarna, det är det enda jag kan göra åtminstone!

-Det är bra!

Länken till webbsändningen hittar ni här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-kalmar-hc-skovde-ik-tl4rwe

Matchtråden på Rebellernas forum hittar ni här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1050

Dagens visdomsord lyder, FAAN JÄVLAR!