Inför SIK – Hanvikens SK

Vad ska man säga egentligen, fem poäng av nio möjliga bortapoäng de senaste tre matcherna är med tanke på vår tidigare resa under säsongens alletta en klart uppåtgående trend. Kan det vara så att våra krigare äntligen börjar få till det? En tydlig indikation på det kommer vi få när Hanvikens Sport Klubb under söndagen gästar Billingehov. Ett Billingehov utan Corona restriktioner och det vore fantastiskt kul om vi kunde få till lite tryck på läktarna igen.

Vad kan väl slå en lördag förmiddag på Billingehov och ett snack med Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren och Jimmy Krusell om vad som varit och vad som komma skall? Inte mycket tycker jag! Det då skulle väl i så fall vara match på Billingehov och den får vi ju under söndagen.

Grattis!

-Ja tack så mycket!

Senast pratade jag om att det varit berg och dalbana i helgen, vad ska man säga om er onsdagsmatch där det verkligen var berg och dalbana?

-Ja, haha, vi hade strul i början när vi var i Kalmar förra gången också och det var väl en ambition att vi skulle starta matchen bättre, det gjorde vi inte, berättar Fredrik. Sedan får de ju maxutdelning på sina lägen som de skapade tycker jag väl. De kommer i jättehög fart, startar i högt tempo och kommer med driv genom mittzon men jag tycker fortfarande att de får bra utdelning på sina lägen. Vi har nästan ett bättre läge att göra 2–1 men de kommer ut jättestarkt och gör det bra och det är klart att vi hade velat stå emot lite bättre. Desto starkare att vrida rätt det. Jag tycker att vi växer in i det, en andra period som är lite jämnare i vilket fall och en tredje där vi verkligen går för det. Kanske inte alltid att vi spelar tjugo minuter skönspelshockey men det är kamp och attityd som gör att vi tar oss tillbaka på ett härligt sätt.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=1&round=20&series=3&season=44

Du tog en tidig time out, är det en hårfläkt där eller är det att lugna ner det?

-Jag tyckte att vi var väldigt stressade och vi blev nog lite tagna på grund av att vi släppte mål så tidigt och att de kom så hårt som de gjorde. Vi pratade om att börja om och hitta tillbaka och hur vi ville göra det såklart så det var absolut inte att det var någon, nej det var lugnt på det sättet men det är väldigt mycket kvar att spela och vi kunde inte låta det rinna iväg som det gjorde, det var det som var andemeningen där.

Det är tre matcher sedan som ni möblerade om lite bland forwards och då skulle du väl ge det några matcher sade du. Det har ju slagit väl ut med fem av nio poäng och nio spelmål på de två segermatcherna, kommer vi fortsätta?

-Vi har, ja vi kör på med samma. Jag tycker väl oftast att det är bra att hålla ihop enheter över tid, nu hade vi gjort det ganska länge med vissa i vilket fall och så kände vi att det var läge att göra lite justeringar och vi tycker väl att vi har hittat ganska rätt i vilket fall. Vi har ingen ambition att ändra för ändrandets skull men sedan är det alltid sådant som händer med närvaro, frånvaro som gör att det blir små justeringar ibland. Vi har samma trupp som vi hade senast.

Där fick vi med svaret på närvarofrågan också?

-Ja.

En sådan där grej som jag tänker på när jag ser er är att jag upplever det som att det finns några spelare som skulle kunna skjuta fler direktskott som jag vet, men det saknas lite sådana direktskott?

-Ja det handlar väl både om att man ska ta skotten, att vi ska hitta dit med passningarna ibland så det är en kombination av allt. Vi ska vara hot från flera ställen hela tiden och direktskott är ju erkänt bra sätt att göra mål på så det är klart att det är en fördel om vi lyckas hitta sådana.

Hanviken, de har vi revansch att kräva på och det är ett av de lagen som vi jagar, tankar inför söndagens match?

-Det var länge sedan vi mötte dem så att har fått titta mycket video för att få igång hjärnan. När vi mötte dem minns jag att det var ett starkt lag i egen zon, de var fysiska. Det gäller att vi svarar upp med det, att vi rör på benen mycket, att vi är snabba i tanke och handling. Sedan handlar det om att vi ska fortsätta att göra bra saker, det är det viktigaste för oss nu, vara konsekventa och ha rätt attityd till matchen hela tiden, det är det viktigaste för oss nu.

Ja det har vi sett att det kan löna sig nu?

-Absolut! Jag tycker att vi som vi gör målen mot Kalmar är ju att vi tävlar om de viktiga ytorna. Det är samma sak när vi gör mycket mål i Mariestad där vi också krigar runt målet och tar oss dit och vinner dueller, vinner returer så att det är bra sätt att göra mål på.

Robin Wallin var ju borta ett tag men nu har du haft tre målvakter att välja på det sista men nu försvann Fritz Abrahamsson, tankar om det?

-Ja det är väl så. Nu är det som du säger att Wallin är ju tillbaka och vi har en tuff konkurrenssituation med tre målvakter som har spelat över hela säsongen egentligen, olika mycket så klart, men det är bra för Fritz såklart att få matcher. Men vi har två kvar som tävlar om det.

Och vem har tävlat framgångsrikast då?

-Wallin står. Hugo (Fagerblom) var ju borta lite och han behöver ett par träningar till innan det känns helt startklart där så Wallin är bra och han fortsätter under söndagen.

Vi får ju match utan restriktioner igen, några tankar om det?

-Jag hoppas väl att det finns ett intresse av att komma tillbaka och gå på hockey igen. Jag tror generellt att det är svårt när restriktioner släpper och att det tar ett tag att komma in i normalläge så vi får se vart det tar vägen. Men jag tror väl att de här poängen vi har tagit här det sista gör att det kan finnas ett intresse av att titta på oss ändå. Vi är på väg åt rätt håll och vi gör bra saker så jag hoppas att det kommer folk.

Själv tycker jag att det ska bli väldigt skönt att få stå upp och det på sin vanliga plats!

-Haha, ja det är bra.

Jag vet också att det kommer finnas en trumma där också som hjälper till lite!

-Härligt!

Lycka till!

-Tack så mycket!

Så kul att restriktionerna lyfts nu och att vi kan gå tillbaka till det normala igen och i det normala ingår ett Billingehov med inte allt för långt från fyrsiffrigt på läktaren och en rätt härlig stämning. Nu hjälps vi åt att hitta tillbaka till det normala men vill du ändå följa matchen via webbteve går det naturligtvis också bra. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-hanvikens-sk-9ad0e

Omröstningen till Årets Spelare säsongen 21/22 pågår och du är välkommen till supporterkiosken för att lämna dina röster. En supporterkiosk som nu har lite nyinkommet och väl värt ett besök av den anledningen också.

Tankar och funderingar kring kommande inför eller frågor till Fredrik tas tacksamt emot via mail till [email protected]

BILLINGEHOV ÄR VÅRT HEM OCH VÅR BORG, DÄR SLÅR VÅRT SIK HJÄRTA SOM ALLRA HÅRDAST!