Inför Huddinge IK – SIK

Så nära, så nära men ändå inte. Inget straffslag fast vi skulle ha det vid 2–1 och en solklar crosschecking vid 5–3, ja då blir det svårt. Men men, marginalerna är något man krigar sig till och varför inte kriga till sig marginalerna och ta tre poäng igen när man för andra gången denna alletta beger sig till Huddinge och Björkängshallen? Nu är vi förbannade och knyter näven i fickan, det är laget vi ställer på isen under onsdagen som ska göra det och som vi supportrar ska stötta!

Till tisdagskvällens träning är det först precis tomt i spelargången och inte finns det några spelare på isen heller. Laget har stängt in sig en stund i omklädningsrummet för att avhandla det senaste tappet och när denna artikel släpps lär det inte vara någon hemlighet längre att Jonathan Ström lämnat laget till fördel för Forshaga. Bara att gratulera Forshaga till värvningen och själv känner jag mig väldigt besviken och frågande till hur en kille som man älskat i laget, som varit en makalös krigare i nästan tre år och som har ett A på bröstet kan göra så här?

Ni var på väg att göra en Kalmar en gång till?

-Ja det var väl bara synd att vi släppte de där två snabba där som gjorde att vi var tvungna att jaga, det var lite olyckligt, konstaterar Skövde IK:s HC Fredrik Ljunggren.

–  Jag tycker att vi kom ut, ja vi startade friskt i några byten. Sedan kommer en utvisning efter fyra-fem minuter och efter den boxen tycker jag vi blir lite mer tafatta och inte lika alerta i spelet. I andra tycker jag vi flyttar upp spelet helt okej och gör 1–1 rättvist. Deras 2–1 kommer väl från ingenstans egentligen och sedan tycker jag väl att vi dippar lite efter det också, blir lite för påverkade och framförallt när vi inte får med oss straffen vi tycker vi ska ha när det står 2–1. Då blir det lite, ja då kom det ju två snabba mål på det också så det blev ju ännu tyngre såklart. Men men, vi gör två riktigt snabba tillbaka och ger oss möjligheten att tävla en gång till så att det var bara att gå för det resten av tredje men det ville sig inte hela vägen.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=4&round=21&series=3&season=44

Men det var bra krigande?

-Tredje perioden tycker jag att vi släpper på handbromsen och kör fullt ut. Jag tycker att vi är för passiva i första och andra, i stora delar i vilket fall. Inte hela tiden och inte alla men stora delar. Tredje perioden tycker jag det är full gas och då ger vi det en chans.

Drog vi på oss några skador?

-Möller (Erik) var inte med och tränade idag så han är osäker till onsdagsmatchen.

  Sedan fick vi ju en premiärskytt!

-Ja, junioren!

Va?

-Han med galler, skrattar tränaren.

Ja ja, det hade han ja (Anton Sundin). Han var tillfällig junior ja och det var framgångsrikt?

-Ja jag ska aldrig mer ta av det sa han nu, haha.

Har han sytt någonting i ansiktet eller?

-Ja han fick en puck i ansiktet på träningen dagen innan.

Och sedan kom det ju, ja Blomberg (Anton) var ju borta, det måste ha gått väldigt fort?

-Ja det går oftast väldigt fort gör det ju och även om saker är i görningen under någon dag sådär så vet man ju aldrig och man utgår ju alltid från att spelare är kvar tills något annat är hundra procent bestämt.

Och som det ser ut idag har vi i vilket fall tappat en till spelare (Transfer fönstret stänger klockan 23.59 natten mellan tisdag och onsdag. Reds. anm.)?

-Ja det ser ut så ja.

Det är inget du kanske vill kommentera i nuläget?

-Nej jag vet inte hur officiellt det är men vi har ett lag här som vi ska spela med.

Vad ska vi göra för att vara med från start i onsdagsmatchen, Huddinge har ni ju besegrat på bortaplan en gång i allettan?

-Nej men det är ju, ja alltså det är ju en kombination av att man ska våga släppa loss och gå rätt på det från start utan att man öppnar upp sig bakåt. Det är väl det som är grejen att man gör rätt saker hela tiden liksom. Inte vara passiv utan gasa men med en tanke. Det är det vi vill göra från start.

Blir det Robin (Wallin) fortsatt eller byter vi målvakt?

-Nej vi får se lite, jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Vi tar laget fullt ut på onsdag gör vi.

Väntar till efter 24 kanske?

-Hehe, nej men jag hoppas att de som var här idag är kvar onsdag och det är min känsla, jag skulle bli förvånad annars. Det tror jag absolut men jag tänker ändå att vi tar beslut om vem som står och exakt hur laget ser ut på onsdagen.

Jag hörde ju åtminstone hur han som gick ut här nyss (Joel Werner) sade att vi syns imorgon.

-Ja det är bra men det känns inte annat än att vi räknar med att det är såhär det ser ut och det hoppas jag verkligen. Men vi har haft lite annat och tänka på nu när Möller var skadad också och vi kanske behöver göra om något på forwardssidan och vi behöver lyfta upp någon underifrån så att vi sade att vi tar hela laguppställningen på onsdag.

Ni ska alltså smyga in någon junior?

-Ja som det såg ut på träningen idag så var vi elva forwards när Möller var skadad så då lyfter vi upp någon.

Ja det blir spännande att se vad det blir för någon. Jag känner lite såhär, knyta näven som faan i fickan!

-Det är så det låter när jag pratar med grabbarna i omklädningsrummet också så det är många som säger exakt samma sak och vi ska visa att vi är med och kör fortfarande!

Ja men då bestämmer vi oss för att vara griniga och knyta näven i fickan och så gå för det!

-Så kör vi!

Naturligtvis webbtevesändning så vi kan kolla bortamatch från soffan med en kall och lite chips balanserande på kulmagarna. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-huddinge-ik-skovde-ik-q37z95

Och medans vi njuter av sändningen så kan det väl vara kul att få lite expertanalyser från hardcorefansen som tycker och tänker på Rebellernas forum. https://rebellerna.com/forum

Frågor och funderingar till kommande inför tas mer än tacksamt emot via mail till [email protected]

DET ÄR BRA ATT VARA LITE FÖRBANNAD!