Inför Karlskrona HK – SIK

 

Fredagskväll så det får bli ett rödvins inför om att Skövde IK åker till Karlskrona för att spela match på en så udda tid som klockan 18 en lördag. Naturligtvis en svår match och med tanke på allettan såhär långt åker vi ju inte dit med något favoritskap på våra axlar. Men är inte det egentligen rätt bra? Allt att vinna och ingenting att förlora och dessutom har vi alla hört talas om ordspråket tredje gången gillt. Är detta matchen där våra krigare kan hitta den rätta blandningen av hjärna och hjärta? Ja jag slutar i vilket fall aldrig att både hoppas och tro!

Eftersom undertecknad fick hoppa in och skriva referatet senast när kungen på den biten, Kristoffer Bennemyr, är frånvarande för civilt arbete så känns det lite konstigt att för andra gången be Skövdetränaren Fredrik Ljunggren att beskriva matchen mot Huddinge?

-Haha, pratar vi för ofta tycker du, skrattar tränaren?

Nja, så blir det ju emellanåt men jag menar att be dig berätta lite om matchen?

-Jo men det ska vi väl kunna göra. Det har ju gått någon dag nu.

Lite kan det ju faktiskt bli lite annorlunda med lite distans?

-Oftast har jag ju samma syn på matchen även om man har sett den i efterhand så är det vissa nyanser som ändras såklart och oftast går det mot mitten. Saker som man tycker är skitdåligt blir ofta mindre dåligt och saker man tycker är skitbra blir oftast mindre bra. Om man ser det i efterhand så brukar det dra lite mer emot lagom.

Det blir kanske så i närheten med adrenalin och känslopåslag att det blir mer?

-Jo då blir det mer i ytterändarna och sedan när man tittar i efterhand, ja det är matcher där man tycker vi har varit hur bra som helst så ser man att, jo det var ju bra men inte så himla stor skillnad mot matcherna som vi tycker är mindre bra. Så det är klart att man får en annan bild ibland. Men rent krasst så tycker jag väl att det är en match som inte håller någon superkvalitet utan det är väldigt hafsigt och rörigt tycker jag. Det är fram och tillbaka och det passar inte oss under den här matchen utan där är väl Huddinge väldigt bra på den här fartfyllda hockeyn fram och tillbaka och jag tycker vi bjuder dem lite för mycket på det stundtals. Vi har svårt att få långa anfall och tappar lite puckar och sådär så att lite för mycket fram och tillbaka, lite för ostrukturerat och ett passningsspel som inte alltid är tillräckligt bra gör att matchbilden blir lite konstig. Men jag tycker att alla jobbar på, vi försöker men det var svårt att få ihop det som grupp senast och det är väl något vi ska jobba på framåt. Jag tycker att vi backar bandet lite där och då tänker jag lagspelet som var lite för mycket att man spelade själv. Men med det sagt så är det ju ändå så att när det står 0–0 så har vi målchanser som gör att vi kan ha 1–0 och så blir det något annorlunda så det är ju väldigt små marginaler. Ja Huddinge var bättre än oss sett över 60 minuter men man vill alltid stjäla lite poäng ändå.

Kom vi från matchen utan skador och grejor?

-Ja det gjorde vi.

Hur ser det ut på skade och sjukdomslistan?

-Samma som senast, inga ändringar i närvaro, frånvaro. Möller (Erik) var den enda som var frånvarande på grund av skada. Ja vi har Dynell (Elias) också som inte varit med på hela resan egentligen utan att spela seriespel men Möller är det som är fortsatt skadad och som inte spelar i det närmaste.

Och lillebror Emanuelsson (Jacob)?

-Han är med fortsatt.

Hur tänker du inför (tankepaus) Karlskrona matchen, jag var tvungen att tänka lite där om det var Kalmar eller Karlskrona?

-Haha, nej men denna gången tar vi oss till Karlskrona. Jag tänker väl att vi ska hitta tillbaka till våra grunder, backa bandet lite och påminna varandra vad det är som gör att vi spelar bra, det är väl vårat huvudspår. Vi kommer inte fladdra iväg på det sättet som vi gjorde senast utan vi behöver hitta tillbaks och åka ner till Karlskrona och vara tillräckligt bra.

När jag sitter och tittar så är det ibland som jag tänker ”kör bara, kör”, men det är ingen bra strategi eller?

-Man måste köra! Man kan inte vila sig framåt men man måste göra det med någon form av strategi också kan jag tycka för annars blir det ihåligt och sådär. Men attityden att man ska köra och utefter våra grunder är jätteviktigt. Vi ska absolut inte vara passiva på något sätt. Koppla ihop hjärta och hjärna säger vi. Har man bara hjärnan och åker och är passiv då blir det inte bra, spelar du bara med hjärtat och kopplar bort hjärnan blir det inte heller bra. Man ska koppla ihop de två!

Då hoppas jag att hjärna och hjärta kopplar ihop då på allihopa här!

-Ja det hoppas vi absolut.

Lycka till!

-Tack!

Matchen sänds under följande länk: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-karlskrona-hk-skovde-ik-81mq3

Och när man ändå sitter där vid datorn och kanske låter bilden cromecasta ut på storskärm ger det en extra krydda att snacka om händelserna på Rebellernas hockeyforum https://rebellerna.com/forum

Tankar och funderingar till kommande inför artiklar tas tacksamt emot till [email protected]

BÅDE HJÄRTA OCH HJÄRNA!