Inför SIK – HC Dalen

10 dagar sedan vi sist spelade match i vår borg men nu är det dags igen för hemmamatch mot HC Dalen. Ett HC Dalen som med sina 38 inspelade poäng har mer än tre gånger så många som vårt egna röda gula vita SIK som går kräftgång i allettan. En match som enligt alla oddssättare bara kan sluta på ett enda sätt. Visst vore det underbart att knäppa dem alla på näsan!

7–0 var ju faan inget bra men vi får väl ta några ord om det ändå?

-Nej men det var väl en match där jag inte tycker att vi svarar upp till förväntningarna på oss själva vad det gäller att jobba tillsammans, funderar en besviken Fredrik Ljunggren, tränare för Skövde IK.

-Vi är väldigt påverkade av de målen som kommer och hittar inte riktigt att mobilisera kraft igen så att, nej det var en match som vi inte är nöjda med i laget och vi räknar med att vi ska skärpa till oss till onsdagsmatchen.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=3&round=23&series=3&season=44

Vi blev av med ”Thilly” (Adam Thilander) i veckan. Vet ju inget vad som händer bakom och så men jag är ju nyfiken på hur man resonerar i laget och tänker?

-Ja det är väl bara att acceptera för de som är i laget eller för oss som är runt här, finns inte så mycket annat att välja på.

Nu har ju han och Werner (Joel) varit ett troget backpar, hur möblerar du om bland backarna?

-Ja jag är inte helt klar på det riktigt ännu. Vi får se till imorgon.

  Sedan hade ju Thilly en given plats i alla powerplayuppställningar?

-Den får Werner nu. Det hade han ju när Thilly var skadad senast där också under den perioden så det kliver han in och axlar på ett bra sätt.

På tal om powerplay, jag tänkte på det i dagens träning att som jag uppfattade det så gick det helt plötsligt fort?

-Ja men jag tycker också att vi hade fått upp pucktempot långa stunder idag, absolut.

Ja jag tycker det var en märkbar skillnad!

-Ja jag håller med om att vi på båda ställena hade väldigt bra pucktempo långa stunder.

Sedan var Möller (Erik) tillbaka?

-Yes!

Hur har vi det annars med sjukdom och skada?

-Ingen övrig frånvaro.

Sedan tänkte jag en grej till när jag såg på träningen och det var att jag kanske ska ringa Stoffe (Kristoffer Bennemyr som skriver referaten. Reds. anm.) och tipsa honom hur han ska beskriva några av era mål mot Dalen så behöver han bara fylla i namnen i referatet?

-Haha, ja vi hade två olika övningar där med lite spel mot mål. (undertecknad gillade övningen och har höga förväntningar inför onsdagsmatchen)

Dalen, det blir fjärde gången i vinter nu vi möter dem.

-Ja precis. Det känns väl som att de har fått lite fart på det. Jag tycker att Dalen är ett bra lag men framförallt har spets på sin förstakedja som producerar väldigt mycket så dem får vi vara vakna på. Men jag tänker väl att vi gör ungefär som vi gjorde när de var här senast, om jag inte missminner mig tog vi tre poäng då och det är väl det vi satsar på denna gången också.

Ja vi behöver få in lite go i laget?

-Nej men så är det ju. Vi behöver hålla uppe energin från första nedsläpp och hela vägen in och summera därefter. Som jag sade förut så tycker jag att vi blir påverkade av motgångar och mål när vi var i Karlskrona och det är väl något vi inte vill se utan vi ska gå på prestation i sextio minuter och så ska vi se till att den är tillräckligt bra för att ta tre poäng.

Jag tyckte jag hörde från isen vem som skulle stå?

-Haha, ja det meddelade jag på isen så det kan du ha gjort?

Ja tyckte du sade Hugo (Fagerblom)?

-Ja det stämmer.

Då hoppas vi att det blir framgångsrikt mot Dalen?

-Tackar!

Länk till webbsändningen av matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-hc-dalen-n2ttx

Matchtråden på Rebellernas forum hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1054

Och har du tips, funderingar eller frågor till kommande inför tas de gärna emot på mail till [email protected]