Inför SIK – Väsby IK

Även om inte onsdagens match innebar mer än två poäng så fInns det massor av bra saker att ta med sig in till fredagens match som spelas mot Vilda Väsby hemma i Billingehov. Kan vi återupprepa den prestationen och dessutom pilla in några ytterligare puckar kan det bli en härlig afton. Att Skövde IK dessutom bjuder publiken på inträdet till matchen blir som grädde på moset. Nu är det dags för lite positiva vindar!

Det är mitt uppe i en intensiv vecka med en inslängd fredagsmatch men med en så positiv start vi fick på den är det bara kul. Dessutom jättehärligt att få börja torsdagskvällens intervju med Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren med att säga grattis!

-Ja tack så mycket, svarar Fredrik med ett ändå neutralt tonläge.

Ur ett supporterperspektiv, det är ju så fruktansvärt roligt att titta när det bara drar på för fullt som det gjorde mot Dalen i onsdags, hur är det ur ett tränarperspektiv?

-Haha, jo det är väl samma. Nej men jag tycker det är jättekul hur vi spelar mot Dalen, både vad det gäller hur vi jobbar stenhårt tillsammans, hur vi täcker skott och att vi kombinerar det med ett bra passningsspel. Det var en bra match, jag tycker att vi var värd tre poäng, jag tycker vi skapar målchanser för att göra fler. Då är det ändå väldigt skönt att vinna på straffar för även om prestationen hade varit likvärdig är ju känslan annorlunda när man vinner mot när man förlorar så det var riktigt skönt.

Det var fruktansvärt kul att se och det var många som, ja alla kändes som hjältar mer eller mindre!

-Ja det var kul att se.

Du pratar ibland om detta att spela som ett lag och du har pratat om att det har varit lite si och så med det de senaste matcherna men det här måste ändå gå som en lagprestation?

-Absolut! Jag tycker, ja om jag bara ska förtydliga det där om att vi ska spela som ett lag så är det ingen som liksom kliver ifrån det medvetet men jag tror vi har varit lite påverkade av att det inte går som vi vill, att vi kanske tappar lite spelare och sådana saker som spelar in och inte någonting annat. Det är ju människor som presterar här ute, det handlar om hur man mår och känner också ibland. Men i onsdags tycker jag vi verkligen tog tag i det och studsade tillbaka på ett härligt sätt.

Hur gick det med skador och grejer, har vi något nytt?

-Nej, ingenting!

Torsdagens träning då, det såg väldigt tjo och tjim ut i början där en stund tyckte jag. De åkte omkring där och jag tyckte att allihopa gula och röda mer eller mindre bråkade med varandra.

-Haha, var det jättetidigt innan vi hade fått ut målburarna på isen till och med?

Nej ni hade nog målburarna på isen och jag såg att det var mycket bus och bråk, Frödelius (William) och Henriksson (Alexander) håller ju på hela tiden och bråkar med varandra?

-Jo men det är inget ovanligt, haha. Nej men det är klart att humöret är bättre när man har vunnit och känner att man gör bra saker och det avspeglar sig såklart på humöret.

Jag tänkte att vi kan ta en sådan där träningsgrej idag också, du får berätta om den här övningen ni körde mot slutet och hur det fungerar (i ena halvan av zonen spelar en laghalva försvarsspel medans de i andra halvan av zonen spelar anfallsspel och när försvararna vinner pucken försöker de få över den till sina anfallande kompisar. Reds. anm.)?

-Ja hur ska vi kunna förklara det. Nej men du anfaller på ena sidan och försvarar på ena och så spelar man fyra mot två (Fyra i anfall och två i försvar). Det är inte mer avancerat än så men det är också en ganska lättsam övning helt enkelt. Inte för jobbig men som ändå är lite passningsspel och målskytte.

Och tävling?

-Tävling är det absolut. Vi skulle ju ha fram en vinnare och de tog ju ut målvakten tillslut och kvitterade och sedan vinna på straffar så det blir en tävling av det också, absolut.

Nu kommer vilda Väsby på besök igen, blir det vilda eller blir det väs tro?

-Haha, nej men jag tycker att Väsby när vi har mött dem har varit ett bra lag, det är det frejdigaste laget som vi har mött i princip och när de var här hade vi stora bekymmer i spel i egen zon. Det tyckte jag vi rättade till en del tills vi mötte dem på bortaplan men de spelar med hög fart och är skickliga så det gäller att vi är på tårna och påkopplade hela tiden. Nu pratade jag bara om deras anfallsspel men det gäller ju att vi spelar anfallsspel så mycket som möjligt också såklart. Men det är ett bra lag men jag tänker att vi har närmat oss dem i de två matcherna vi har mött dem och jag tänker att vi ska ta och vinna emot dem nu.

Ja fortsätter ni på onsdagens spår så är oddsen för det okej?

-Jo men det är väl det som är skönt att se att vi när man bestämmer sig och går samman och gör det samtidigt liksom så bli det ganska bra.

Nu blev det för andra gången i rad att jag nog hörde dig från isen vem som ska stå och att du sade att ni skulle skifta målvakter denna gången?

-Yes!

Han har ju inte stått på ett tag nu Robin (Wallin), han är redo igen?

-Ja men han stod väl i lördags!

Gjorde han det?

-Jo men det tror jag. Vi matchar tätt, onsdag, fredag, söndag och det är bra att vi har två målvakter att luta oss emot som är hela och friska så då gör vi ett skifte trots att Hugo gjorde en jättefin match mot Dalen.

Det blir nog bra och då får jag önska lycka till!

-Tackar!

Nu är det gratismatch så förhoppningen är ju att många personer letar sig till Billingehov och fredagsmatchen men för de som ändå vill titta från soffan är länken till webbtevesändningen här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-vasby-ik-hk-gdbs0h

På Rebellernas forum kan man ta del av tyckande och tankar kring bland annat matcher. Roligast blir det om man registrerar sig som användare och är med i snacket. Utforska forumet på https://rebellerna.com/forum

Omröstningen till den traditionella Årets Spelare pågår för fullt vid supporterkiosken. Välkommen att lägga just dina röster på din favoritspelare. I supporterkiosken finns det dessutom en del nyinkomna prylar, tex. en ny snygg blå hoodie tröja eller kaffemuggar i ny design.

Jag behöver hjälp med frågor och funderingar till kommande införartiklar. Sådana tas med stor tacksamhet emot till [email protected]