Inför SIK – Kalmar HC

Fyra matcher kvar att spela och inte ens en teoretisk chans att ta sig till playoff. Då gäller det att hitta andra motivatorer. En kan ju vara att får vi två eller tre poäng i onsdagens möte blir det en motståndare vi går plus på i allettan. En annan är ju att Kalmar innehåller åtminstone tre gamla Skövdebekantingar och sådana är det allt trevligt att ge ett ”varmt” mottagande!

Skövde IK:s andretränare Jimmy ”Krusse” Krusell blir hårt tagen av både tränare, materialare och spelare innan dagens intervju. Trakasserierna fortsätter ända in i tränarrummet men eftersom det handlar om saker som inte lämpar sig för tryck och som Skövdes HC Fredrik Ljunggren med glada skratt beskyller Jimmy för när vi slår oss ned för tisdagens införsnack får vi lämna det åt fantasin.

En till nolla mot Nybro men ni krigar på bra ändå?

-Ja den går under kontot hedersam förlust, inleder Fredrik.

-Det är klart att det är tråkigt att förlora och det är tråkigt att inte göra mål. Jag tycker att vi åker till Nybro och det är serieledaren på bortaplan, vi räknar inte med att vi ska vara spelförande. Vi vill göra det så svårt som möjligt för dem och samtidigt ta tillvara på våra lägen. Jag tycker att vi långa stunder spelar ett väldigt bra försvarsspel och lyckas skapa lite målchanser emellanåt också även om de har fler och det är väl som sagt vad vi räknar med. Men det är olyckligt att vi inte gör mål för jag tycker försvarsspelet i fem mot fem är klart godkänt och till och med bra långa stunder. Vi släpper ju två i boxen och ett spelvändningsmål och det är synd. Det är surt att inte göra mål.

Ja så är det. Noterat på träningen är att vi i alla fall har tappat två centrar sedan sist?

-Ja och den ena klev ju faktiskt av redan nere i Nybro men är väl på bättringsvägen. Jag hoppas att båda kan vara tillgängliga till onsdagens match.

Det är alltså inga skador som har tillkommit?

-Nej det är det inte. Jag hoppas de är tillgängliga men vi vet ju inte säkert.

Vi får hoppas på det?

-Ja!

Och så har vi summerat alla matchens lirare som röstats fram på Rebellernas forum så vi har fått en februari månads lirare. Innan du gissar ska du få en ledtråd och det är att det är en back?

-Ja då är det Kardevall (Max)?

Han kom nog igång lite försent i månaden och är den back som fått näst flest röster!

-Då får det bli Jimmys tur att rösta nu?

-Ja men då tror jag att det är Werner (Joel), gissar Jimmy.

Ja det var det!

-Det är bra och det var lite synd för förra gången tog jag det ju utan att du gav mig ledtrådar ens, skrattar Fredrik.

Då behövdes det inga ledtrådar tyckte jag för då var det solklart med ”Muttern” (Anton Lundmark) så då behövde du ingen ledtråd.

-Nej men det var ett bra val, absolut!

Kardevall hade också varit ett bra val för han har vuxit något otroligt nu sedan han fick ett A på bröstet. Du får säga några ord om Werner?

-Nej men Joel är ju en väldigt stabil och pålitlig back som alltid gör ett gediget arbete. Det är kul att han blir uppmärksammad på det sättet för det är kanske inte alltid hans spelstil sticker ut. Han gör väldigt mycket bra saker både med puck, att han är väldigt skicklig på att vända bort motståndare och leverera snabba och enkla förstapass och han är stabil i försvarsarbetet så jättekul att han blir uppmärksammad på det viset.

Nu har vi ingen teoretisk chans längre att ta oss till playoff, hur motiverar man laget för att tuffa på de här fyra matcherna som är kvar?

-Ja det är väl på ungefär samma sätt som vi har gjort det sista här att vi presterar bra, både för sin egen skull och för lagets skull och för att allting blir så himla mycket roligare när vi krigar på så man slipper och vara frustrerad. Sedan är det klart att man får sätta upp lite delmål för de fyra sista matcherna som är kvar så att vi ska ha någonting att jaga för oss själva. Det har vi ju gjort nu, jätteenkelt men någonting att gå på i varje fall.

Ett delmål nu när Kalmar kommer hit är ju att tar vi två eller tre poäng så har vi ju gått plus på dem.

-Hm, nej men det är väl en bra morot. Vi har ju tre hemmamatcher kvar och det är positivt och det känner vi att vi har växlat upp det sista så med fart mot Kalmar också såklart. Det vore kul om vi tog poäng mot dem under onsdagen och gärna tre.

Några tankar inför matchen?

-Ja senast vi skulle möta dem så sade jag ju att vi ville ha en betydligt bättre start än vi fick första gången vi var där när vi kom ut lite på hälarna och de satte en ordentlig fart. Det blev ju inte bättre när vi låg under med 3-0 efter fem minuter så att jag tänkte att vi kan ha samma grej igen, att vi kliver ut och är med från start, tar tag i spelet och går för ledningsmålet och hålla i det och ta tre poäng emot dem.

Ja men då kör vi att tredje gången gillt med att komma ut bra?

-Gå ut bra, spela hårt, rejält och noggrant från start så ska vi jaga ledningsmålet den här gången.

Och i mål ställer vi?

-Wallin (Robin)!

Ja då är jag nöjd där, lycka till!

-Tackar!

Nu har vi inte många chanser kvar att njuta av Skövde IK denna säsongen men det jag kan säga om de tre senaste matcherna är att de har varit väldigt underhållande och det vet vi alla att sådana matcher mår bäst live. Om man ändå är nöjd med webbsändning är länken till den denna: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-kalmar-hc-id46bw

Nu är det heller inte så många gånger kvar att lämna in dina röster till Årets Spelare. Kanske är det just dina röster, som du avger vid supporterkiosken, som bestämmer vem av spelarna i Skövde IK som får sälla sig till detta fantastiska gäng. https://rebellerna.com/v1/aretsspelare.php

Det är tunt med tillfällen kvar att ställa dina egna frågor till Fredrik men vill du hjälpa till med det så maila in dem till [email protected]

NU KRIGAR VI FÖR MÄRKET PÅ BRÖSTET!