Inför SIK – Huddinge IK

Säsongens näst sista match och det är klart att det är vemodigt och det kan vara svårt att hitta motivation. Men trots läget så har ändå killarna i laget varit rätt duktiga på att kriga de sista matcherna och ska man spela hockey kan man lika gärna göra det ordentligt. Skövde IK sitter ju också i den sitsen att en seger innebär att det finns en streckstrid som skall avgörs i sista omgången. Eftersom vi spöade Hanviken i söndags så kräver rättvisa och heder att vi även tvålar till onsdagskvällens gäster Huddinge. Den kör vi på!

Grattis!

-Tack så mycket, svarar Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren.

Jag tänkte lite såhär om söndagens match att det var vårt andra hattrick i vinter och att gången innan var det en stjärna som slocknade och nu var det en stjärna som börjar lysa allt klarare!

-Ja! Var det en fråga?

Det var nog mer ett påstående från min sida för jag tänker att du inte vill utveckla det?

-Jo men om vi pratar om han som gjorde hattrick senast (Anton ”Muttern” Lundmark) så är det ju han som har vuxit mest under säsongen från start tills nu, det tycker jag. Det är jättekul att se den farten han har och hur han tar för sig och han har blivit ett stort offensivt hot för oss och det är bra.

Du får berätta lite om senaste matchen?

-Jag tycker vi gör en bra match. Jag tycker framförallt att vi kommer ut bra och vi skapar ganska mycket lägen. Första sju-åtta på matchen så tycker jag att vi har flera flera klara målchanser så det kunde ha varit mer. Det känns kontrollerat, jag tycker vi har bra koll på deras spelvändningar som vi har haft problem med förut. Jag tycker att vi spelar ett kontrollerat försvarsspel och också kreativa när vi kommer över rödlinjen och framåt. Det var en rolig match och bra fart på grejerna.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=5&round=12&series=3&season=44

Sedan var det ju även kul att trots vårt läge fick vi vara med och påverka streckstriden, vi spelade ju kanske bort Hanviken från streckstriden?

-ja vi får se, vi möter ju dem nu som är med och bråkar också.

Jo men de har ju till skillnad mot Hanviken två chanser!

-Ja men vi kan vara med och störa lite.

Ni hade även en debutant i Charlie Scherman?

-Ja precis!

Hur skötte han sig då?

-Han skötte sig bra. Han hade gjort en träning bara med oss innan så att det var kul att se honom den träningen och nu fick han en möjlighet också i en match och han kommer att vara med mot Huddinge också.

Vi röstar ju alltid fram årets spelare och det blir ju sista chansen nu under onsdagen att vara med och rösta.https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1029

Jag har en läsarfråga på det temat och läsaren undrar vilka fem borde enligt tränarna vara favoriter till att vinna?

-Fem vete fasen om vi kan gå på men om jag får ta en som är otroligt viktig för oss varje dag och varje match är det kapten Söder (Kristoffer) som gör ett fantastiskt jobb. Han kanske inte alltid sticker ut mest men han är fantastiskt duktig på att göra sin omgivning bättre. Om man får spela med honom så har man det ofta bra förspänt. Det tycker jag är vår viktigaste kugge i laget! Jag nöjer mig med det.

Har Jimmy (Krusell) någon?

-Då säger jag han som vi pratade om innan, ”Muttern”, förklarar ”Krusse”. Jag nöjer mig så.

Hur ser det ut på sjuk och skadefronten?

-Inga nyheter utan det är exakt samma läge.

Ny match mot Huddinge som naturligtvis är jättetaggade eftersom de kan bli klara för playoffspel vid seger.

-Nej men det vill vi väl inte ge dem den glädjen utan vi vill ju kliva ut och göra en bra match och vinna mot Huddinge. Jag tycker att vi, bortsett från Kalmar matchen som vi pratade om sist, så har vi gjort bra matcher det sista och vi vill fortsätta med den höga arbetsnivån som vi har haft tillsammans. Det är vårt huvudfokus och att det är vi som ska jubla efter matchen, inte Huddinge.

Vi pratade ju om motivation inför förra matchen, har du någon grej till denna matchen som du kan skaka fram och kittla dem med

-Nej det har vi inte nu utan det handlar om att vi tillsammans ska göra bra saker och det är klart att vi pratar mycket om att vi ska göra bra prestationer men någonstans måste ju det komma inifrån i detta läget, de måste ju bestämma sig själva för vad de vill göra. Självklart med vår hjälp men vi kan ju inte tvinga på någon det. Jag tycker att vi långa stunder har gjort det bra även om läget har varit som det varit och till exempel efter Kalmarmatchen var det bara att påminna om att det är jäkligt tråkig att spela hockey när det såg ut så, då är det bättre att man kör ordentligt. Så ungefär så.

Är det Hugo (Fagerblom) som får fortsatt förtroende?

-Ja!

Han har sett väldigt stabil ut det senaste tycker jag?

-Ja, absolut!

Då önskar jag lycka till!

-Tack så mycket.