Inför SIK – Mariestad BoIS HC

Då är vi där igen, framme vid en säsongs väg ände trots att vi alla vill så mycket mer. Men det kunde varit värre, vi får ju trots allt en möjlighet till att mäta oss med Mariestad en sista gång för denna säsong och det är alltid kul. Så länge ingen slutsignal har ljudit hoppas som alltid undertecknad på en klang och jubelföreställning och kanske är det i denna matchen vi får se det? Vi kryddar dessutom tillställningen med att Årets Spelare för nittonde gången i ordningen skall krönas.

Ska man välja bara en enda träning att kolla på under en säsong så är det den sista men ska gå på. Man får då se något annat än det som den gamle Skövdetränaren Anders Spaak kallade för ostbågar. I vilket fall bjöd tisdagskvällen på underhållande internmatch där flera av spelarna släpper loss från de kanske annars rätt bestämda ramarna man har och då blir det emellanåt underhållning av hög klass. Sedan avrundas det för min del med ett lite vemodigt sista besök hos Skövdetränarna Fredrik Ljunggren och Jimmy Krusell i tränarrummet för denna säsong.

Då får vi köra en Grande Finale då?

-Jo, funderar Fredrik.

Vi kör väl som vanligt ändå så du får berätta om senaste matchen?

-Ja (tankepaus) det var ju för en vecka sedan, haha.

Du var tvungen att tänka efter lite där, haha?

-Jo men det var väl en godkänd prestation tycker jag där vi jobbar hårt och blir hårt straffade på misstag som vi gör tycker jag. Vi borde ha kunnat bli av med alla mål på ett eller annat sätt egentligen så att det var väl lite synd. Men en bra arbetsinsats.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=4&round=13&series=3&season=44

Om jag fattade det rätt så åkte Hugo Fagerblom till Borås efter matchen?

-Ja.

Så han är inte aktuell alls till matchen mot Mariestad?

-Nej.

Det var lite folk som var borta på träningen idag men hur är det egentligen?

-Ja jag hoppas att vi har alla tillgängliga som vi har haft sista tiden. Ternblad (Alexander) är ju med och tränar nu igen, han har ju missat de två senaste matcherna, så han är spelklar. Sedan var det väl två frånvaro från dagens träning men jag hoppas de är tillgängliga mot Mariestad så att vi har samma, så att vi har fullt manskap på plats.

Det är ju sista gången nu så jag antar att vi får försöka summera säsongen lite?

-Jag tycker den har varit ganska så upp och ner egentligen. Om man börjar med grundserien så började den knackigt och jag tycker att vi växte in i den och avslutade betydligt bättre både vad det gäller spel och resultat där vi fick jaga ganska mycket och gjorde det på ett starkt sätt. Vi lyckades ta den där allettanplatsen, det kändes stabilt till slut. Sedan tycker jag väl att vi börjar om lite i allettan och börjar lite tafatt igen innan vi kommer igång riktigt. Vi har väl inte riktigt fått det där flytet vi vill under allettan utan det har varit ett kämpande och jagande hela tiden så vi har liksom inte fått någon lugn och ro i arbetet tycker jag och strukturen som jag vill ha på spelet där vi känner att vi kan göra bra saker många gånger om liksom. Det har varit lite för upp och ner och sedan avslutningen har ju blivit vad det blivit när vi dels har tappat lite folk och har haft lite mindre att spela för så det kanske man inte kan värdera så mycket.

Vad händer nu efter sista matchen, fortsätter ni att träna någonting?

-Nej vi stänger direkt gör vi. Vi har haft några veckor här nu och ju längre tid det har gått från det att det blev klart att vi missade egentligen så har väl intensiteten på träningar sjunkit lite grand och det känns som att vi avslutar med en kraftsamling i ett derby och sedan stänger vi för säsongen.

Det var i vilket fall en rolig tisdagsträning att titta på när det blir mer på tävling och skoj?

-Nej men de bjuder upp jättebra därute så det är inga problem så. Det är mer att det inte är så mycket taktik och detaljer utan det gäller att hålla igång bara och göra det så bra som möjligt och få upp lite energi i det vi gör och det tycker jag absolut att vi hade idag.

Jag såg att Henriksson (Alexander) och Frödelius (William) håller på att bråka med varandra in i det sista, haha?

-Ja och ändå satte jag dem i samma färg, skrattar Fredrik.

De slänger handskarna ändå?

-Ja det hjälper inte, haha.

Jag vet inte vad vi ska säga men det är derby nu och lite tankar om det?

-Nej men jag hoppas att det blir perfekt som en avslutning på säsongen och att det på något sätt är energi som kommer av sig självt och att vi kommer ut och kör för fullt liksom. Att de bestämmer sig för att göra något riktigt riktigt bra, det är vår absoluta ambition.

Jag har skrivit inför nu rätt många år och jag känner själv att jag tappar lite varje säsong, det blir lite svamligare och svamligare och jag beundrar ju dig och Jimmy som står ut så därför köpte jag lite tändvätska åt er här.

-Tack så jättemycket.

Man kan ju ha det till att antingen fira en derbyseger med eller ja ni får väl se vad ni gör?

-Ja men de kommer att gå åt och tack så mycket för denna säsongen. Det är alltid trevligt när du kommer ned och vi får prata.

Tack och lycka till!

-Härligt, tack!

Säsongens sista webbsändning hittar ni här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-mariestad-bois-hc-4ws8y

Glöm nu inte heller bort att vi innan matchstart ska hylla den spelare som publiken på Billingehov har röstat fram som Årets Spelare säsongen 21/22

På Rebellernas forum hittar ni som vanligt en matchtråd och nu bränner det förhoppningsvis till i tråden om silly season också. In och snacka hockey i allmänhet och vårt stolta Skövde IK i synnerhet på https://rebellerna.com/forum

Dagens inför blev kanske inte någon ”grande” finale men kom igen nu di röe och ge oss besökare på Billingehov en riktig GRANDE FINALE!