Den gångna veckan i västra vårserien omgång 5-6

Ännu en vecka har gått och topplagen har tappat medan bottenlagen har hakat på i västra vårserien. Grästorps fina segersvit är bruten efter att laget haft fyra raka segrar. Åkers och Surahammar har startat nya sviter i jakten på att slippa den negativa kvalserien senare i vår. Foto: GIKTV

Veckans resultat:

Grästorps IK – IFK Arboga 1-2
Surahammars IF – Forshaga IF 1-0
Åker/Strängnäs HC  –  Enköpings SK HK 4-3 OT

Forshaga IF  –  Åker/Strängnäs HC 2-5
IFK Arboga IK  –  Surahammars IF 1-4
Köping HC  –  Grästorps IK 2-1 PS

Utöver detta har ni…

Veckans…

…värvningar: Åker/Strängnäs väljer att ta in två riktigt tunga namn i Christofer Blid och Jonas Vidlund. Dessa två herrar går dessutom in direkt i Hockeyettan och presenterar sig med att göra poäng. Två nyförvärv och två segrar denna vecka för Åkers!

…målvakter: Surahammars båda målvakter Anders och Philip Olsson har stått varsin match och näst intill spikat igen. De har gett Surahammar ny luft under vingarna vilket resulterat i 6 fräscha poäng under veckan som gått.

…utespelare: Christofer Blid har klivit in i Åker/Strängnäs och gjort 4 poäng på sina två inledande matcher och vänt en dålig trend för sitt Åker/Strängnäs. Fortsätter Blid på den inslagna vägen kommer Åkers att sno många poäng från andra lag i de sex återstående omgångarna av västra vårserien.

…tränare: Joakim Lundholm har tränat Surahammar i snart två år och resultaten har inte alltid varit de bästa. Dock ska sägas att det spelarmaterial han förfogar över inte har rosat marknaden. Den gångna veckan har Lundholm fått fart på laget och sex poäng är ett faktum när han och hans lag summerar veckan som gått.

…brutna sviter: Grästorps IK åkte på en tung förlust i toppmatchen hemma mot Arboga. Därmed bröts hjärtelagets svit på fyra raka matcher.

…nya sviter: Surahammar och Åker/Strängnäs har tagit två raka segrar och kanske något oväntat är att just dessa lag nu är hetast i den västra vårserien.

…utklassning: Surahammar ligger sist i serien och Arboga låg tvåa i serien. Det skulle dock vara underdogsen Surahammar som reste hem från Arboga med 3 poäng och en fin 4-1 seger på bortais.

// Niklas Karlsson och Jonas Wallin