Veckan i Västra

Endast tre matcher har spelats denna vecka i västra vårserien och topplagen drog de längsta stråna. Det börjar nu bli ett riktigt getingbo i toppen där framför allt Köping och Arboga har häng på Grästorp.

Veckans resultat:

Forshaga IF  –  Enköpings SK HK 0-4
Köping HC  –  Surahammars IF 4-0
IFK Arboga IK  –  Åker/Strängnäs HC 4-2

Utöver detta har ni…

Veckans…

…värvning: I dessa tider pratas det om övergångssummor på uppemot en halv miljard för Victor Nilsson-Lindelöf när han ryktas lämna fotbollslaget Benfica. Vad som dock står klart är att Arboga väljer att låna in brodern Alexander Nilsson-Lindelöf och vi vågar lova att det inte är frågan om några halvmiljardssummor i denna övergång. Dock visade Alexander på klass och gjorde 2 poäng i premiären för sitt Arboga.

…målvakter: Den gångna veckan har två målvakter lyckats med bedriften att hålla nollan. Det handlar om Enköpings Simon St:Cyr och Köpings Christoffer Hanning som båda agerade vägg för sina respektive lag.

…utespelare: Köpings Rickard Sundlöv lyckades i hemmamatchen mot Surahammar med konststycket att göra hattrick. Fortsätter han på den inslagna vägen finns möjligheterna att Köping går en ljus väg tillmötes under våren.

…tränare: Köpings tränare Daniel Eriksson kom inför den här säsongen till klubben efter ett års uppehåll som tränare. Eriksson har fått fart på sitt Köping och veckans genidrag måste ändå vara att han väljer att byta ut den så duktige målvakten Rydén mot Hanning. Målvaktsbytet kunde inte ha fått en bättre utgång och Köping vann med siffrorna 4-0.

…brutna sviter: Både Surahammar och Åker/Strängnäs hade inför omgång 7 två raka segrar. Dock skulle dessa sviter brytas under den gångna veckan när lagen åkte på pumpen i sina bortamatcher mot Köping respektive Arboga.

…nya svit: Köping har nu tre raka segrar och är på allvar med i snacket om att nå playoffplatsen. Västra vårs hetaste lag just nu är utan tvekan Köping.

…besvikelse: Publiksiffran i TBO Ågården Arena som endast uppgick till 213 stycken. Ett lag som Arboga som har häng på playoffplatsen ska ha betydligt mer åskådare på sina matcher. Skärpning!

// Niklas Karlsson och Jonas Wallin