Supermatchen

På onsdag är det dags för Supermatchen mellan Kristianstad – Troja-Ljungby. Det är matcher av detta slag som alla hockeyälskare varje säsong bara går väntar på och hoppas få uppleva. En i stort sett direkt avgörande match mellan de två stora giganterna nere i söder. Släpp alla andra vardagssysslor, avboka eventuella träningspass och ta er till Kristianstads Ishall alternativt slå er ner hemma i TV-sofforna nu på onsdag klockan 19:00 och bevittna denna holmgång!

Förutsättningar inför supermatchen mellan Kristianstads IK – IF Troja-Ljungby:

Troja-Ljungby leder Allettan Södra en poäng före just Kristianstad. Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen där Troja gått segrande ur samtliga kamper. Dock ska tilläggas att det varit välspelade, jämna och tuffa matcher så vi står inför en riktig 50/50 match på onsdag. I form av att Troja har bättre målskillnad än Kristianstad kommer det troligtvis inte räcka för skåningarna att vinna efter förlängning. Ett superladdat och revanschfullt Kristianstad, som bara har tre poäng i siktet, tar alltså emot serieledande Troja som tordes ha ett mentalt övertag och det är bäddat för en fest hockeyvärlden sällan skådat.

Det som talar för Kristianstadseger:

Kristianstad har ett dödligt powerplay som också är seriens överlägset bästa och alla vet vad frukten av det kan innebära.

Skåningarna har hemmaplansfördel och en utsåld ishall med en fullständigt galen hockeypublik kommer ge sitt Kristianstad ett enormt läktarstöd. I tungviktsmöten likt denna match kan den sjätte spelaren vara skillnaden mellan succé och fiasko.

Revanschlustan har nog aldrig varit större hos Kristianstad och vad skulle vara en bättre hämnd än att besegra Troja på hemmaplan och snuva dem på biljetten till Hockeyettanfinalen?

Det som talar för Trojaseger:

Det mentala spelat ska inte underskattas och trojanerna kommer vara fyllda av självförtroende då de hittills under säsongen vunnit samtliga matcher mot Kristianstad.

Smålänningarna har Allettan Södras bästa boxplay och om något lag ska kunna få stopp på Kristianstads powerplay så är det Troja.

Troja-Ljungby är det lag som både gjort flest mål framåt och släppt in minst antal mål bakåt. Det visar på en stabilitet som mycket väl kan visa sig vara avgörande.

Den breda hockeypublikens ögon kommer vara riktade mot Kristianstad nu på onsdag var så säkra på det. Slagfältet i Kristianstads Ishall ligger redo så spänn fast säkerhetsbältena och förbered er på supermatchernas supermatch. Må bästa lag vinna!

// Niklas Karlsson & Jonas Wallin