Östersund serieledare på full pott

Östersund är efter fyra spelade omgångar serieledare i norr efter en helg med två hemmasegrar mot Kiruna och Boden. Jämtarna kan stoltsera med fyra vinster och full pott i toppen av tabellen efter en helg med två segrar.

Lördagens match mot Kiruna var målsnål, men inte för det chansfattig. Det dröjde dock drygt halvvägs in i den tredje perioden innan Östersund gjorde matchens första mål genom Pontus Wernerson Libäck. Målet skulle visa sig bli matchens enda, då juniormålmålvakten Hugo Kullanders nolla hölls intakt matchen ut. Östersund vann skottstatistiken stort och hade mängder av chanser att göra fler mål.

– Nej, pucken dansade på linjen, vi hade ramträffar men det ville sig inte. Skönt ändå att vi lyckades peta in en puck till slut, säger Östersunds tränare Patrik Andersson till Östersunds hemsida.

Under söndagen tog man sedan emot Boden, som kom från en seger mot Sollefteå dagen innan. Matchen höll ett högt tempo och det skapades chanser åt båda håll.

– Vi öste på direkt från början och de första tio minuterna va riktigt bra, säger Andersson.

Östersund fick också med sig en 1-0-ledning in i den andra perioden som kvitterades snabbt av Boden. Matchen avgjordes sedan i den tredje perioden när Östersund gjorde två snabba mål och kunde vinna matchen med 3-1.

– Andra perioden var betydligt sämre med en del pucktapp. I tredje kommer vi tillbaka och spelar helt okej igen.

En sammanfattning av helgens övriga matcher finns att läsa här.