Summering av helgens matcher i norr

Örnsköldsvik var tillbaka i hetluften efter att man stod över den förra omgången. Under lördagen följde man upp premiärförlusten mot Vännäs med att vinna mot Asplöven hemma i Skyttishallen. Matchvinnare blev målvakten Michal Zajkowski med 37 räddningar.

– Det känns naturligtvis mycket bra med den här vinsten. Sättet vi gör det på betyder också mycket tror jag. Vi fick kämpa in i det sista och höll undan och det stärker, sa Örnsköldsviks tränare Tomas Grundström till Örnsköldsviks hemsida efter matchen i lördags.

Under söndagen förlorade man sedan mot Kalix, i en match som enligt Grundström avgjordes av tillfälligheter.

– Det här var en på flera sätt tuff förlust. Rent spelmässigt är vi på vår högsta nivå så här långt in i säsongen. Vi gör många riktigt bra saker och det ska vi bygga vidare på. Det är verkligen speciella tillfälligheter som sker när Kalix gör sina mål och det känns såklart extra surt.

Desto muntrare är det troligtvis i Kalix som med tre vinster har full pott i säsongsinledningen, trots att man fått klara sig utan stjärnmålvakten Christoffer Rifalk i de två senaste matcherna. Rifalk är utlånad till allsvenska Oskarshamn, och i hans frånvaro har den egna produkten Jacob Carlsson storspelat.

Topptippade Piteå hade en lyckad helg i Västerbotten och plockar med sig sex poäng av sex möjliga hem till Norrbotten. Man inledde helgen med att vinna med 3-7 mot Teg, och följde upp med en 2-4-vinst mot Vännäs. Utöver segrarna kan man glädjas åt att stjärnorna Magnus Isaksson och Joakim Högberg börjat producera efter att gått poänglösa i de två första matcherna. Isaksson gjorde fem poäng under helgens matcher och Högberg fyra.

Sammanfattningsvis är Östersund serieledare med full pott (mer om det finns att läsa här), och Sollefteå är fortsatt utan poäng i botten efter två tunga förluster.

 

Helgens resultat i Hockeyettan Norra:

Östersund-Kiruna 1-0

Sollefteå-Boden 1-4

Teg-Piteå 3-7

Vännäs-SK Lejon 2-0

Örnsköldsvik-Asplöven 2-1

Örnsköldsvik-Kalix 2-3

Östersund-Boden 3-1

Sollefteå-Kiruna 3-4

Teg-SK Lejon 0-1

Vännäs-Piteå 2-4

 

 

//Marcus Malmsten