Veckans lag i Östra #1

Dags för säsongens första Veckans Lag där vi premierar 6 heta spelare från veckan som varit, här för den Östra serien.

Målvakt

Lukas Olander-Ekbäck, Nacka

94,62% i räddningsprocent och 1,67 i insläppta mål/match. 3 starter av 4 matcher och endast 5 insläppta mål på 93 skott. Starkt bidragande orsak till Nackas framfart i de första omgångarna.

Backar

Pontus Broeng, Valbo

0+3 poäng och +2 så långt. Startade säsongen med att leverera 3 assist i Valbos segermatch mot Wings.

Alexander Anderberg, Huddinge

0+2 poäng och +4. Imponerande start av en av Huddinges nyförvärv i försvaret som varit inne på 4 mål framåt och inget bakåt så långt, i spel 5-5. Stort förtroende av tränare Mälberg.

Forwards

Christoffer Odljung, Tyresö/Hanviken

3+0 poäng och +2. Gjorde tre mål i Tyresö/Hanvikens premiär i Hockeyettan, när han skickade in 2,4 och 5-1 i segermatchen mot Väsby, och starkt bidrog till nykomlingens fina start. Odljung var i fjol en pålitlig målskytt för Haninge Anchors räkning.

Björn Jonasson, Huddinge

3+2 5 poäng och +2. Den lille teknikern och poängmakaren har börjat säsongen starkt för Huddinge. 5 poäng fördelat i Huddinges alla matcher så långt bådar gott för en ny poängrik säsong.

Jacob Lundin, Väsby

2+3 5 poäng, +1. Väsbys Jacob Lundin platsar också på den här listan för veckans lag. Efter att de allra flesta toppnamnen från Väsbys poängliga förra säsongen har lämnat klubben, så är Jacob Lundin den som är näst på tur att leda laget under 2017/2018. Inledningen av säsongen var stark med 1+3 redan i premiären, mot Nacka, vid seger 5-2.

 

//Stefan Österberg