Veckans lag i Norra #1

Det är dags för säsongens första ”Veckans lag” i den norra serien, som under säsongen kommer lyfta fram sex spelare som stått för prestationer utöver det vanliga under veckan som gått.

 

Målvakt:

Joakim Andersson, Teg

I ett Teg som endast tagit två av tolv poäng i inledningen av säsongen var Joakim Andersson tungan på vågen i derbyvinsten mot Vännäs. Andersson har fått ta emot flest skott av samtliga målvakter i serien och har en imponerande räddningsprocent på 94,96 %. Kan Andersson hålla samma nivå genom hela säsongen kommer han vara otroligt viktigt för ett i övrigt bottenbetonat Teg.

 

Backar:

August Tornberg, Piteå

Som poängbäst bland backarna i serien och i vanlig ordning en klippa över hela isen har Tornberg ännu en gång visat att han är en av anledningarna till varför Piteå kommer vara ett topplag i vinter. Efter en trevande inledning kommer Tornberg från en produktiv helg med tre assist mot Teg och ett powerplaymål mot Vännäs i bagaget.

 

Tommy Wargh, Boden

Att meriterade Wargh skulle vara en framstående spelare i Boden var knappast en högoddsare, och han har planenligt varit en ledande spelare från sin backposition. Wargh loggar stora minuter varje match och har varit en nyckel i ett lyckosamt powerplay och samtliga fyra poäng som Wargh gjort har kommit i just powerplay.

 

Forwards:

Christian Nyman, Boden

Nyman har varit Bodens kanske bästa spelare under säsongsinledningen och centrar en fruktad kedja med Luleålånet Anton Toolanen och stjärnvärvningen Viktor Lindgren. På de fyra inledande matcherna har Nyman gjort tre mål, bäst i Boden, och har vunnit smått galna 72 procent av sina tekningar. Han är en viktig kugge såväl offensivt som defensivt som visat vägen för Boden så här långt.

 

Petter Mäkitalo, Piteå

När de stora namnen lyste med sin frånvaro i de första matcherna spelade Petter Mäkitalo en direkt avgörande roll i Piteås vinst mot SK Lejon förra veckan. Med två assist såg han till att Piteå fick med sig en 2-1-vinst och han fortsatte på den inslagna vägen under helgen som gått. Totalt har Mäkitalo samlat ihop två mål och sex poäng och har varit en av Piteås ledande spelare.

 

Markus Hägglund, Vännäs

När Hägglund i somras skrev på för Vännäs tog det inte många veckor innan han blev utsedd till ny lagkapten i klubben, framför namn med betydligt tydligare anknytning till klubben. Redan där fick man indikationer på hur viktig Hägglund skulle bli för sitt Vännäs och han har så här långt inte gjort någon besviken. Med fyra poäng på de fyra första matcherna har han lett sitt Vännäs till två segrar och Hägglund har fortfarande inte varit inne på isen vid ett baklängesmål.

 

 

//Marcus Malmsten