Veckans lag i Norra #2

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Pavel Krajcovic, Boden

Tanken var att Boden skulle vinna hockeymatcher tack vare sina offensiva spetsspelare, och defensiven är på pappret den svagare lagdelen. När Bodens helg summerades var det dock Pavel Krajcovic som var den enskilt största anledningen till de sex poängen man spelade in. Den slovakiske målvakten räddade 31 skott mot Teg och 17 mot Vännäs och såg till att ge Boden chansen att vinna båda matcherna när han inte släppte fler än en puck förbi sig. Om det innan säsongen fanns frågetecken kring hur målvaktsposten i Boden så börjar troligtvis dessa räta ut sig efter helgens insats.

 

Backar:

Olov Lundqvist, Asplöven

Islossning någon? När Asplöven vände säsongen 180 grader i och med överkörningen av Sollefteå i lördags lossnade det även ordentligt för prestigevärvningen Lundqvist. Fyra assist mot Ångermanlänningarna följdes upp med ytterligare en i segern mot Östersund och ska unga Asplöven fortsätta vinna måste rutinerade Lundqvist fortsätta leverera.

 

Jonathan Tordhall, Piteå 

Tordhall spelade huvudrollen i Piteås seger mot Örnsköldsvik under lördagen och blev stor segerregissör med sina dubbla assist samt matchavgörande mål. Efter att ha assisterat till två powerplaymål tidigare under matchen klev Tordhall själv fram vid ställningen 3-3 halvvägs in i den tredje perioden och satte matchavgörande 4-3, även det i powerplay.

 

Forwards:

Jarko Hattunen, Asplöven

En målkungs uppvaknande? Hattunen hämtades till Asplöven för att producera poäng och har precis som hela laget haft en säsongsinledning som lämnat en del i övrigt att önska. Efter sex (!) mål under helgens matcher mot Sollefteå och Östersund leder helt plötsligt Hattunen seriens både mål- och poängliga och har gjort åtta mål på de fem inledande matcherna.

 

Viktor Lindgren, Boden

Två matcher, två matchavgörande mål. Lindgren levererade i helgen precis det som förväntas av ett nyförvärv av hans kaliber; segrar.

 

Sebastian Fakt, Östersund

Fakt var lysande i Östersunds seger i den svåra bortamatchen mot Kalix i lördags och med sina två mål och en assist var han ytterst bidragande till segern. Fakt har nu gjort tre mål totalt och är med det bäst av samtliga spelare i serieledarna Östersund.

 

 

//Marcus Malmsten