Veckans lag #3 Västra

Ny vecka innebär ett nytt veckans lag.
Denna vecka har det dock bara spelats en omgång vilket gör det hela en aning klurigare.

Dessa sex spelare får representera den västra serien denna vecka:

Målvakt: 

Lukas Klarström (1) IFK Arboga

Lukas Klarström var en stor anledning till att Arboga lyckades få med sig en poäng från ABB Arena i Västerås under fredagen, Klarström stod för hela 50 räddningar och ett antal straffräddningar i den där straffläggningen som krävde elva omgångar att avgöra. Därför är han veckans målvakt i den västra serien.

Backar: 

Robin Nilsson (1) VIK

Västerås HK

Spelade fram till samtliga Västerås mål under ordinarie matchtid mot Arboga och gör man tre assist så är man nästan garanterad en plats i veckans lag.

Ludvig Collberg (1) Mariestad BoIS HC 

Collberg var en stabil pjäs för Mariestad när hans lag körde över lokalrivalen Skövde under söndagen, tre assist i 7-3 krossen blev facit för den unge backen och en plats i veckans lag.

Forwards: 

Henrik Messfeldt (1) Grums IK

Messfeldt stod för ett straffmål fram till 1-1 för sitt Grums innan han även satte 2-1 borta mot Lindlöven och spelade fram till Johan Erkgärds 3-2 mål under lördagen, nu räckte det inte till seger för värmlänningarna men väl en poäng och en plats i veckans lag för Messfeldt.

Sebastian Bengtsson (1) Borlänge HF

Bengtsson var en stor anledning till att Borlänge knep samtliga tre poäng i Surahammar under söndagen med tre mål. Han satte såväl 1-1 som 2-1 och 4-2 för sitt Borlänge, och står man för ett hattrick är man given i veckans lag.

Roman Semjonov (1) Mariestad BoIS HC

Semjonov stod för Mariestads ledningsmål till 2-1 mot rivalen Skövde och satte dessutom 6-3 målet innan han avslutade med en assist till 7-3 för sitt Mariestad.

//Kristoffer Bennemyr-Porath