Veckans Lag #4 Östra

Det ska premieras spelare som gjort det bra för veckan som varit, och det blir svårare och svårare att formera de här lagen eftersom det är väldigt många spelare som gör exceptionellt bra ifrån sig. Ett angenämt problem vill säga. De här förtjänar lite extra uppmärksamhet från den Östra serien.

Målvakt

Olle Wallberg, Hammarby (1)

Först höll Olle nollan i segern mot Wings med 2-0 och räddade 30 skott från bortalaget. Sen spikade han igen i den ytterst svåra bortamatchen mot Hudiksvall. Hudiksvall sköt hela 58 skott mot Hammarbys mål och endast 3 slank in, varav de sista efter straffläggning. Olle var starkt bidragande till att Hammarby knep en poäng, 2-2 efter ordinarie tid, i den matchen. Upp i topp i målvaktsligan efter den här veckan på fina 95,54%

Backar

Alexander Anderberg, Huddinge (2)

2+1 och matchavgörande mål i toppmötet mot Hudiksvall, det var en bra vecka för Huddinges backklippa. Fortsatt imponerande spel och en riktigt bra +/- statistik +8 för Anderberg, ger honom hans andra utnämning i Veckans Lag.

Gustav Berlin, Nyköping Gripen (1)

Gustav har haft en bra vecka med 0+3 vilket gör att han hittills i serien samlat på sig 7 assistpoäng. Först assisterade han till Gripens 2-0 mål i mötet mot Nacka, som motståndarna senare vände till seger, men i matchen mot Tyresö/Hanviken borta var Gustav mer bidragande med sina 2 assist i segern med 4-2.

Forwards

Markus Kinisjärvi, Visby/Roma (1)

Poängkungen för Hockeyettan Östra gör faktiskt sin entré på den här listan efter 4 veckors spel. Men som han levererade veckan som varit. 4 mål i en och samma match när Visby/Roma körde över Tyresö/Hanviken på fredagskvällen ger självklart en plats här i Veckans Lag. Under lördagen samlade Kinisjärvi på sig en assist när Visby/Roma förlorade borta mot Valbo med 3-2. Totalt har han nu 8+6=14 poäng på inledande 9 matcherna för klubben.

Joakim Axman, Valbo (1)

3+2 från poängstarke forwarden för den här veckan. 1+1 i onsdags när Valbo vann mot Vallentuna med 5-1 på bortaplan, följdes upp med helt avgörande roll i segern mot Visby/Roma. Där stod Axman för reduceringen till 1-2, när Valbo började sin vändning, för att sedan avgöra med 1:20 min kvar av matchen med sitt 3-2.

Philip Nilsson-Fornes, Nacka (1)

Många som varit poängstarka och framgångsrika i Nackas trupp under veckan. Vi fastnade för Philip Nilsson-Fornes som stod för 2+2 i segermatcherna för Nackas räkning. Hela den formationen med Nilsson-Fornes, Daniel Thomasson och Oskar Ahlholm har visat stark form och varit bidragande till Nackas framfart. Nilsson-Fornes står nu på 2+6=8 poäng och fler poäng lär komma.

 

//Stefan Österberg