Finsk spets till Asplöven

Kampen om en plats i Allettan förvänts bli stenhård i Hockeyettan norra när grundserien serien går in i sitt slutskede. I ett försök att bättra på sina chanser att knipa en av de sista platserna har Asplöven valt att plocka in både erfarenhet och spets ifrån öst. Efter en kortare try-out har Haparandalaget kontrakterat den rutinerade finnen Samuli Kivimäki, som närmast kommer från spel med Malax IF i den finska motsvarigheten till division två där 29-åringen öst in 24 poäng på sex matcher. Kivimäki spelade inte alls förra säsongen på grund av skada men har tidigare i karriären gjort 176 framträdanden i SM-liiga och över 100 i Mestis. I Asplöven hoppas man att Kivimäki ska bidra med ett sylvasst målskytte.

– Det är en rutinerad anfallare med tungt skott, säger sportchef och tränare Urban Lahti till Asplövens hemsida, som även passar på att jämföra sitt finska nyförvärv med en tidigare publikfavorit i Haparanda.

– Samuli har haft skadebekymmer men är nu redo för spel. Han har ett brett register men framför allt ett skott som är i ”John Henrion-klass”.

Kivimäki gör sina första framträdanden i Asplöventröjan till helgen när man möter Östersund och Sollefteå på bortaplan.

 

//Marcus Malmsten