Så var lördagen i Hockeyettan norra

Lördagseftermiddagen i Hockeyettan norra bjöd på jämna streckmatcher, ett topplag som föll samt en ny serieledare.

I Vännäs tog hemmalaget två viktiga poäng när Kiruna besegrades efter straffläggning. Kiruna gick upp i en 2-0-ledning i början av den andra perioden men två snabba mål från Vännäs kvitterade matchen. 2-2 stod sig sedan matchen ut innan Daniel Spigerhäll blev matchvinnare i straffläggningen.

– Skönt med seger och skönt att vi återigen kan vara bra i straffläggningar. Kiruna kom ut med hög fart och vi hade lite problem att hantera det till en början. Vi höjer oss i andra perioden och resten av matchen kör vi på bra, säger Vännäs tränare Mattias Lund till klubbens hemsida efter matchen.

I Kiruna var man trots förlusten nöjda med en poäng och en bra insats.

– Det var en gedigen insats från vårt lag idag och vi tog en meriterande poäng, säger tränaren Robert Lahti till Kirunas hemsida.

– Under första halvan av matchen så skapar vi bra målchanser och spelar fantastiskt mycket bättre än senast mot Örnsköldsvik. Tyvärr så tvingas vi spela för långa perioder med en spelare i utvisningsbåset och allt spel i numerärt underläge tar på våra krafter och vårt anfallsspel blir lidande. Men som sagt, totalt sett en mycket bra prestation och en poäng som känns välförtjänt.

I en annan del av Umeå körde Boden över Teg i en klar 1-6-vinst i T3 Center. Poängbäst i bortalaget var Sebastian Huczkowski med tre poäng som fick beröm efter matchen.

– Huczkowski gör en bra match, liksom Robin Askebrand. Men det var många som gjorde en bra match, säger Bodentränaren Robert Nordberg till klubbens hemsida.

– Det kanske låter tråkigt, men det som vi har tränat på i veckan gör vi på matchen idag. Vi blir tydligare i vårt spel och tar oss in på kassen på ett annat sätt än vi gjort tidigare. Fem av målen gör vi i spel fem mot fem och vi skapar mycket målchanser.

Under söndagen väntar en viktig match i kampen om en Allettanplats när Boden möter Vännäs.

– Ikväll får vi suga på den här vinsten, sen är det bara att ladda om för viktig match mot Vännäs imorgon, avslutar Nordberg.

Asplövens nyförvärv Samuli Kivimäki behövde knappt en halv period för att göra mål för sitt nya lag. Hans mål i mitten av den första perioden betydde 1-1 i bortamötet med Östersund som hemmalaget tillslut vann med 3-2  efter Anton Grenholms övertidsmål. Höjdpunkter från matchen finns att se här.

Örnsköldsvik visade att man på allvar hittat formen när man följde upp den senaste tidens fina resultat med att besegra serieledande Piteå hemma i Skyttishallen. Med 38 räddningar var Örnsköldsviks målvakt Michal Zajkowski den stora anledningen till att Piteå åkte på sin första förlust sedan säsongspremiären mot Boden. I och med Piteås förlust blev Kalix nya serieledare när man inkasserade tre nya poäng när man bortabesegrade Sollefteå med 0-3.

 

Lördagens resultat från Hockeyettan norra:

Vännäs-Kiruna 3-2 eft. str

Teg-Boden 1-6

Örnsköldsvik-Piteå 2-1

Östersund-Asplöven 3-2 eft. förl

Sollefteå-Kalix 0-3

 

Söndagens matcher:

Östersund-Kalix (kan ses via Hockeyettan TV här)

Örnsköldsvik-SK Lejon (kan ses via Hockeyettan TV här)

Sollefteå-Asplöven

Vännäs-Boden

Teg-Kiruna

 

 

//Marcus Malmsten