Piteå till Allettan efter vinst i seriefinalen

Seriefinalen i Hockeyettan Norra mellan hemmalaget Piteå och Kalix blev en minst sagt spännande historia. Piteå tog tidigt i den första perioden ledningen genom Olof Lundberg, men efter en stark andraperiod av bortalaget var det Kalixledning med 1-3 inför slutperioden.

– Vi började lite trevande vilket var ganska väntat. Vår plan var att hålla tätt i förstaperioden och sedan växa med uppgiften, vilket vi nästan lyckades med. Målet vi släpper in är i boxplay. I andra perioden får vi bra utdelning och vinner perioden med 3-0. Det kändes som att planen var på väg att gå i lås, sa Kalixtränaren Petter Christoffersson till klubbens hemsida efter matchen.

Två powerplaymål av Piteå i den tredje perioden jämnade ut matchen som länge såg ut att gå mot förlängning. Med mindre än två minuter kvar kunde dock Viktor Nilsson skjuta 4-3 till Piteå, ett resultat som stod sig matchtiden ut.

– Tyvärr drar vi på oss den ena utvisningen efter den andra och blir mer och mer passiv i vårt agerande på isen. I slutet av matchen tar vi ut målvakten och skapar några riktigt vassa lägen men lyckades inte trycka in pucken, avslutar en besviken Christoffersson.

I och med segern blev Piteå första laget att bli klart för Allettan, och det var givetvis glada miner efter matchen.

– Vi visste att det skulle bli en bra tillställning som vi givetvis gick för att vinna. Det var ett ställningskrig i första men sedan tappade vi rejält i andra perioden efter några onödiga utvisningar och lägen i egen zon där vi inte lyfter ut pucken. Inför tredje lovade vi varandra att städa upp det vi ställt till med och glädjande nog kunde vi reda ut det, vilket var kul för våran del, summerar Piteås tränare Anders Johansson på presskonferensen efter matchen.

Matchvinnaren Nilsson summerade matchen för Piteå Tidning efter slutsignalen.

– Givetvis skönt att vara klara för Allettan så här tidigt, det hade nog ingen trott. Vi var inte alls nöjda med andraperioden idag, vi slutar åka skridskor och tar alldeles för onödiga utvisningar, då blir det svårt att spela anfallsspel. Men vi trodde hela tiden på att vi kunde vända matchen och det lyckades vi med.

Nilsson, som spelat både playoff och kvalspel med Piteå, tycker att årets upplaga är ett homogent och sammansvetsat lagbygge.

– Vi är ganska många som är härifrån och vi brinner för varandra där ute. Alla kommer hit och kör stenhårt varje dag. Vi tar en match i taget men visst ser det ganska lovande ut.

 

 

//Marcus Malmsten

Lämna ett svar