Hockeyettan södra – streckstriden

Två omgångar återstår av den södra Hockeyettan och det är ett klassiskt getingbo kring strecket. Fem lag slåss om fyra platser. Här är förutsättningar för respektive lag.

Kristianstad.

41 poäng, +42 i målskillnad.

Återstående matcher: Dalen (b) och Tyringe (h).

Kristianstad behöver ta tre poäng på sina två återstående matcher för att vara klara för Allettan. I praktiken lär det dock räcka med två poäng tack vare att målskillnaden är klart bättre än övriga inblanade lag. Dalen borta blir en tuff uppgift och sedan väntar ett derby mot Tyringe i den avslutande omgången. Kristianstad är även klara för Allettan om Vimmerby slår Tranås.

Nybro.

41 poäng, +24 i målskillnad.

Återstående matcher: Halmstad (h), Grästorp (b) och Tranås (h).

Nybro har en match mindre spelad än övriga lag runt strecket. För Nybro räcker det med tre poäng på sina tre avslutande matcher för att vara klara för spel i Allettan. Slår Vimmerby Tranås under ordinarie tid är Nybro klara för Allettan. Slår Vimmerby Tranås efter förlängning/straffar behöver Nybro ta en poäng för att säkra spel i Allettan.

Vimmerby.

40 poäng, +22 i målskillnad.

Återstående matcher: Tranås (b) och Halmstad (h).

Vimmerby hade chansen att mer eller mindre säkra spel i Allettan i onsdagens bortamatch mot Dalen, men föll med 5-1. Nu väntar Tranås på bortaplan i en match som självklart är mycket viktig. Vid seger, oavsett om det är på ordinarie tid eller efter förlängning/straffar, är Vimmerby klara för Allettan.

Dalen.

40 poäng, +10 i målskillnad.

Återstående matcher: Kristianstad (h) och HA74 (b).

Dalen behöver ta fyra poäng för att vara klara för Allettan oavsett resultateten i de övriga matcherna. Nyckelmatchen är hemma mot Kristianstad. Skulle Dalen ta en poäng räcker det med seger i den avslutande omgången mot jumbon HA74. Värt att notera är att Dalen har klart sämst målskillnad av topplagen, vilket kan bli avgörande.

Tranås.

37 poäng, +28 i målskillnad.

Återstående matcher: Vimmerby (h) och Nybro (b).

Två tuffa matcher väntar för Tranås. Vid seger mot Vimmerby tar man sig förbi just Vimmerby i tabellen och då kan det bli en målskillnadsaffär i sista omgången. I dagsläget har Tranås bättre målskillnad än både Dalen och Vimmerby vilket skulle kunna bli avgörande. Tar Tranås sex poäng, och det lär krävas, på de avslutande två omgångarna är man med största sannolikhet klara för Allettan, annars är man beroende av resultaten i andra matcher.

Sammanfattning.

Läget är minst sagt intressant i den södra Hockeyettan och nyckelmatchen i streckstriden är lördagens möte mellan Tranås och Vimmerby. Skulle Vimmerby vinna i Tranås under ordinarie tid är man tillsammans med Kristianstad och Nybro klara för Allettan. I det läget är Tranås enda chans att Dalen tar noll poäng på sina två återstående omgångar samtidigt som man själva besegrar Nybro i den avslutande omgången.

/ Anton Gustavsson.