Veckans lag Västra #12

Då var det dags att presentera ytterligare ett veckans lag från den västra serien. Det näst sista innan vi kan summera vilka spelare som blivit uttagna flest gånger osv. Den här veckan präglas laget av ett koppel spelare som kommer tvingas att lira fortsättningsserien efter jul och nyår.

Målvakt: 

Tomas Rydén – Köping HC (1)

Köpings burväktare har under veckan som gått stått för två monstermatcher och gett sitt lag förutsättningar för att vinna matcherna. Rydén har fått 74 skott mot sig på två matcher och endast släppt tre puckar förbi sig. Det ger honom en räddningsprocent på fina 95,94%
Spelar han så i fortsättningsserien kommer Köping bli en svår nöt att knäcka för de andra lagen.

Backar: 

Jimmie Jansson – VI

K Västerås HK (2)

För andra gången denna höst tar Västeråsbacken plats i veckans lag och han gör det efter en vecka där han varit fullständigt briljant stundtals, Jansson har inte varit inne på ett enda baklängesmål, oavsett om det varit lika antal spelare eller en man mindre i Västerås. Samtidigt har han levererat tre stycken assist under veckan och varit en av Västerås bästa spelare.

Isak Pantzare – Borlänge HF (2) 

Även Borlänges backgigant har haft en bra vecka och tar plats i laget för andra gången i höst, tre assist från hans klubba och ett stabilt spel över hela banan. Varit inne på fler mål framåt än bakåt och varit en viktig spelare för dalkarlarna.

Forwards: 

Marcus Viitanen – Köping HC (1)

Viitanen har precis som hela Köping haft en grymt bra vecka, laget har vunnit med 6-1 mot Lindlöven och 6-2 mot Kumla och det syns vilka som producerat för laget.
Viitanen har stått för två mål och tre assist under veckan, samtidigt som han haft möjlighet att öka på den poängskörden ytterligare.

Tobias Sjökvist – Köping HC (1)

Om Viitanen hade en bra vecka har Sjökvist haft en ännu bättre vecka. Sju poäng på två matcher, fördelat på fyra mål och tre assist. Han är given i veckans lag.

Niclas Lehmann – VIK Västerås HK (1)

Västerås assistkung har börjat leverera mål under veckan och Lehmann har stått för sex poäng på två matcher, fördelat på tre mål och tre assist. Självklart ska det belönas med en plats i veckans lag.

//Kristoffer Bennemyr-Porath