Veckans lag #1 Allettan Norra

Allettan är igång och under förra veckan spelades två omgångar med back to back matcher mellan lagen.
Nu har det blivit dagss att presentera det första ”veckans lag” från omgångarna ett och två.

Målvakt: 

Marcus Dahlbom – VIK Västerås HK (1)

Västerås burväktare har blivit bättre ju längre säsongen pågått och under matcherna mot Lindlöven släppte han tre puckar på 61 skott. Det gav honom 95,08% i räddningsprocent och Dahlbom snittar 1,44 insläppta mål per match efter de inledande omgångarna.
Fortsätter han agera på samma sätt under hela Allettan kommer Västerås bli en svår nöt att knäcka för samtliga lag i serien.

Backar: 

Mikael Alba – Mariestad BoIS HC (1)

Mariestadbacken hade två riktigt bra matcher mot lokalrivalen Skövde under veckan.
Alba var en stor anledning till varför Skövde hade svårt att komma in framför Mariestads kasse och totalt spelade Alba 5-0 i plusminusstatistiken. Ett imponerande facit och viktigt om Mariestad ska fortsätta vara med i toppen hela Allettan.

Tommy Wargh – Bodens HF (1)

Den rutinerade backen har gett Boden stabilitet i defensiven. Under matcherna mot Kalix stod Wargh för ett mål och tre assist, en av orsakerna till att Boden efter två spelade matcher ligger på andra plats i tabellen, bara ett mål bakom Mariestad som toppar serien.

Forwards: 

Oskar Norlöv – Mariestad BoIS HC (1)

Mariestads ytterforward hade två fantastiska insatser mot Skövde under mellandagarna och var en stor anledning till att Mariestad kunde punktera det första mötet lagen emellan redan i den första perioden.
Två mål från hans klubba under den perioden gav en fin grund till den tredje av fyra derbysegrar den här vintern.
Totalt blev det fyra mål och en assist från Norlövs klubba under de båda matcherna och det ger en självklar plats i veckans lag.

Jesper Ylivainio – Bodens HF (1)

Boden lyckades besegra Kalix två gånger om i mellandagarna och en stor orsak till det stavas Jesper Ylivainio, tjugoåringen stod för några riktigt vassa framspelningar till sina lagkamrater. Totalt blev det ett mål och fyra assist från Ylivainios klubba. Ska bli mycket intressant att följa honom under Allettan och se hur långt han kan ta sitt Boden.

Marcus Bergman – VIK Västerås HK (1)

Västeråsforwarden tog sig in i veckans lag tre gånger under hösten. Han inleder Allettan Norra med att ta sig in igen.
I matcherna mot Lindlöven var Bergman en av förgrundsfigurerna och gjorde två bra matcher. Bergman stod för två mål och två assist under de två inledande matcherna och placerar sig som trea i den totala poängligan med det.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath