Hockey-Sverige har sorg, vår kamrat Kjell Nilsson har lämnat oss!

Kjell Nilsson blev 74 år. Hockeyettan sörjer denna dag tillsammans med hela hockey-Sverige och våra tankar går först och främst till hustru Maud och barn men också till Rögle BK, klubben som låg Kjell varmt om hjärtat.

Hade förmånen att lära känna Kjell då han studerade på militärhögskolan i Stockholm och spelade hockey en säsong i Hammarby IF. Kjell lyfte många gånger fram just den säsongen i Bajen som en av de roligaste med mycket skratt

och glädje men också i kombination med sportslig framgång.

Framgång är också ett ord som förknippas med Kjell. Sportsligt var Kjell en mycket bra landslagsmeriterad ishockeyspelare men också en väldigt duktig och engagerad tränare och ledare. Civilt var Kjell flygare inom flygvapnet och blev generallöjtnant.

När Hockeyettan bildades bidrog och medverka Kjell entusiastiskt i bakgrunden med sin breda kompetens och kloka inlägg. Kjell var ett bra bollplank till mig och styrelsen under många år.

Kjell engagerade sig för hockeyn under hela sitt allt för korta liv och har betytt väldigt mycket för svensk hockey i allmänhet men även för ungdom- och juniorhockeyn i synnerhet, som är en så viktig del av svensk hockeys framtid och utveckling.

 

Tack för alla fina år och vila i frid min vän!

 

Ronnie Glysing

Ordförande i ligaorganisationen Hockeyettan.