Inför PlayOff 1 match två, lördag

Lördagen innebär returmöten i PlayOff 1 och vi har sex lag som kan avancera vidare till PlayOff 2 vid segrar även idag. Fyra av lagen har dessutom skaffat sig fördelen med att kunna avgöra på hemmaplan eftersom Mariestad, Kalling/Ronneby, Boden och Dalen alla segrade i deras bortamöten mot sina motståndare.

Vi räknar med att det blir lika tighta och spännande matcher som i torsdags där vi hade fyra uddamålsvinster varav två efter förlängning.

Boden-Nybro 1-0 i matchserien

Matchstart klockan 15:00 och det är vinna eller försvinna för Nybro Vikings efter förlusten senast. Segermålet för Boden kom ju i den andra förlängningsperioden när Oliver Lindgren avgjorde och nu har Boden chansen att avgöra på hemmaplan redan idag.

– Det är dags för rond två mot Boden och vi förväntar oss en liknande matchbild som senast. Det var senast en intensiv match med mycket känslor, precis som det ska vara säger Andreas Holfelt tränare i Nybro till deras hemsida

Robert Nordberg tränare i Boden tror på en liknande utveckling av matchen som senast.

– Efter bortamötet gäller det att fokusera på varje detalj för vinst, de kommer inte lämna nånting åt slumpen, tror på en intensiv match säger Nordberg till Bodens hemsida.

Odds från Svenska Spel

1,91-4,15-3,00

Mariestad-Skövde 1-0 i matchserien

Skaraborgsderby nummer sex denna säsongen och BoIS har fem raka segrar mot Skövde. Matchstart är klockan 16:00 precis som resterande fyra matcher. (Endast Boden som spelar kl 15:00).

Mariestad avgjorde i andra perioden senast, när man skickade in 3-0 bakom Tim Hultstrand i Skövdes mål. Men Skövde gav inte upp och var faktiskt nära målmässigt efter att reducerat två gånger om.

Tvåmålsskytten och matchvinnaren Douglas Lögdal sa följande till Mariestads hemsida efter matchen senast – Jag tycker vi håller ihop det bra. Man kan inte gå hela tiden utan vi måste använda huvudet och samla ihop oss. Jag tycker vi håller ihop det bra och är stabila och gör det bra.

Nu måste Skövde vinna för att hålla liv i matchserien och inte spelat färdigt för säsongen. Heta känslor kommer vi få, intensiv match och en härlig inramning är vad som väntar oss under lördagseftermiddagen.

Tränaren Tomas Kämpe sa följande till

ik" target="_blank" rel="noopener">Skaraborgs Allehanda efter matchen – Vi känns starka, pigga och vill jättegärna vinna.  – Jag ser framemot lördagen.

Odds från Svenska Spel

1,44-4,85-5,00

Östersund-Tranås 0-1 i matchserien

Det blev en tung hemresa för Östersund efter att Tranås avgjort i förlängningen senast genom David Bremer, där Sebastian Ottosson låg bakom framspelningen. Ottosson som för övrigt gjorde Tranås första mål i matchen, och som Östersund får hålla extra koll på idag.

Målvakterna Tim Juel i Östersund och Charlie Fredriksson i Tranås var matchens behållning, och fortsätter deras storspel lär vi få se en målsnål och jämn match igen.

Östersund hade ett litet grepp om matchbilden senast och kan de omvandla det till mer effektivitet så får vi säkerligen en avgörande match i morgon söndag. Men Tranås vill såklart avgöra redan idag, och har ju endast EN resa i benen till returen, medan hemmalaget både fått en nerresa till Tranås, och en hemresa med en förlust i bagaget. Spelar det in i dagens möte?

Odds från Svenska Spel

1,85-4,20-3,12

Kallinge/Ronneby-Köping 1-0 i matchserien

Största favoriten i PlayOff 1 är KRIF som också fick välja motståndare först när matcherna skulle fördelas. Segern med 4-0 senast känns ganska övertygande, men Köping stod upp väldigt bra, och får nu åka ner till returen utan press på sina axlar. Köping har redan gjort sin bästa säsong hittills och allt utöver lär vara en bonus för klubben. Men vi är övertygade om att Köping INTE vill att säsongen ska ta slut redan.

Andreas Nordfelt var inte inblandad i några mål senast men har sin bild av dagens match klar. – Självklart ska vi ha en bra chans. Jag var lite överraskad att Köping, som jag trodde skulle ut och ”grisa”, faktiskt försökte spela och gjorde det bitvis bra säger ”Notan” till Sydöstran.

Om Köping behöver ”grisa” eller inte låter vi vara osagt, det kommer bli en häftig match hur än matchbilden blir, KRIF räknas av ”samtliga experter” att ta sig vidare här och det kanske lägger en extra press på laget som bortalaget kan utnyttja. Vi vet sen tidigare att målvaktsspelet och försvarsspelet varit Köpings styrkor under säsongen.

Odds från Svenska Spel

1,17-6,90-9,80

Hudiksvall-Kalix 0-1 i matchserien

För många var det ett överraskande resultat i match ett mellan de här lagen, när Kalix besegrade favoriterna Hudiksvall med 2-1 efter ett sent avgörande. Felix Olsson blev matchvinnare, tillsammans med rutinerade Johan Pettersson 1+1 och unge målvakten Jacob Carlsson 37 räddningar.

Nu hamnar all press på Hudiksvall som ska vända detta underläge genom möjligheten med två hemmamatcher i kommande. Vi vet att Kalix dock gjort bra matcher på bortaplan i Allettan tidigare, bland annat pressade man Västerås, Piteå och vann mot Borlänge. Därför får Hudiksvall verkligen något att bita i under lördagseftermiddagen.

–  Det finns ingen anledning att analysera det här sönder och samman och det är bara att ta nya tag och försöka vända det här på hemmaplan säger Hudiks tränare Lars ”Lillis” Lövblom till HHCs hemsida

Tränaren i Kalix Petter Christoffersson var väldigt nöjd med matchen senast. – Otroligt kul att få bjuda vår fantastiska publik på en vinst. Vi har haft flera matcher som vi tappat i slutet, säger han till Kalix hemsida.

Odds från Svenska Spel

1,45-4,80-4,90

Dalen-Visby/Roma 1-0 i matchserien

Överraskningslaget HC Dalen från Norrahammar utanför Jönköping har fortsatt gäcka motståndet med sitt mycket disciplinerade spel. Mot Visby/Roma senast så kontrollerade man stora delar av matchbilden, även om hemmalaget försökte trumma på och skapade en hel del farliga lägen.

Målvaktsreserven David Elmgren gjorde en stor insats genom att hålla nollan efter 31 räddningar. När ordinarie ettan Anton Svensson blev skadad för resten av säsongen under Allettan så klev Elmgren in och har nu visat sina kvalitéer. Visby behöver alltså göra något extra för att få hål på Dalen idag, annars är säsongen över för Gotlänningarna redan i PlayOff 1.

Dalen avgjorde med 2-0 i öppen bur genom notoriske målskytten Daniel Håkansson senast, så visst var det en tight match. Noterat från match ett var annars det höga antalet utvisningsminuter som hemmalaget drog på sig. 28 minuter i fel bås gör det inte lättare att vinna matcher, så får vi se en annan disciplin idag från Visby/Roma är chansen större att laget skakar fram en avgörande match imorgon söndag. Laget vann här i Allettan, efter straffar.

Odds från Svenska Spel

1,85-4,20-3,15

Matcherna ser ni HÄR om ni inte kan vara på plats i arenorna.

 

//Stefan Österberg