21 Hockeyettan-lag träningsspelade under onsdagen

Forshaga – Malung 4-1

I Värmland tog Forshaga emot nykomlingen Malung i en match där hemmalaget visade sig lite vassare framför den offensiva kassen. Det var 1-0 efter den första perioden och 3-0 efter andra, därmed hade Forshaga skaffat sig ett bra utgångsläge inför den avslutande perioden och den slutade 1-1. Filip Nordström gjorde två av målen för Forshaga, tyvärr har vi inte fått de övriga målskyttarna i matchen men vi uppdaterar det så snart vi vet.

Grums – Vänersborg 4-2

Grums hade stora problem att få hål på gästernas målvakt i den första perioden och låg under med 0-1 efter 20 spelade minuter. Men i den andra tog Grums över och såg till att vända på matchen. Perioden slutade 3-1 till hemmalaget som därmed gick till pausvila i ledning med 3-2. I den tredje perioden fortsatte Grums att skapa chanser men hade ofantligt svårt att få hål på Vänersborgs målvakt, skotten i sista 12-4 men bara en puck som letade sig över mållinjen och för andra gången för kvällen var det Axel Lundqvist som ordnade målet.
Målskyttar för Grums, Jesper Norbäck x2 och Axel Lundqvist 2.

Segeltorp – Lindlöven 1-0

I Huddinge lirades det också försäsongshockey när Lindlöven var på besök. Hemmalaget Segeltorp spelade en bra försvarshockey och såg till att Lindlöven inte kom till några ordentliga avslut, samtidigt som burväktaren för kvällen gjorde en bra insats ihop med sitt försvar.
Även Lindlöven spelade riktigt bra försvarsishockey ska sägas och det var därför inte så konstigt att publiken i den lilla hallen bara fick se ett mål under kvällen och det var hemmalaget som gjorde det i den första perioden, vi återkommer med en målskytt så snart vi har koll på vem som gjorde det.
För Lindlövens del var detta tredje matchen på en dryg vecka som laget spelade uppe i Stockholm och de kändes inte helt inställda på att spela en ny match där. Passningsspelet satt inte som det skulle och när motståndarna spelar med ett solitt försvarsspel så är det svårt att göra mål och vinna matcher.

Vallentuna – Väsby 2-1

I Vallentuna var det två jämna lag som möttes, inget av lagen kom egentligen upp till den standard som de kan men en träningsmatch är trots allt just en träningsmatch. Gästande Väsby tog ledningen genom Nick Hedemyr i powerplay hallvvägs in i mittperioden. Men i den tredje perioden tog hemmalaget över spelet mer och mer, något som också resulterade i två snabba mål för Vallentuna.
Tyvärr har vi inte heller här fått några målskyttar och hoppas att vi kan uppdatera de så snart som möjligt.

Sollentuna – Köping 3-5

Ett annat möte som spelades i en ishall i Stockholmsområdet var Sollentuna mot Köping, en match som länge var oavgjord men där gästerna kunde gå ifrån och s

äkra segern i den tredje perioden genom tre mål. Ställningen efter den andra perioden var 2-2 men i den tredje så visade Köping varför de spelade Playoff förra säsongen och satte dit chanserna de fick.
Målskyttar för Sollentuna blev: Kim Brändström, Emil Broed och Fredrik Wink.

Örnsköldsvik – Vännäs 5-4 (straffar)

I Örnsköldsvik tog hemmalaget emot ett Vännäs som enligt uppgift var mer eller mindre utspelade matchen igenom. Trots det lyckades laget ta matchen till såväl förlängning som straffar innan hemmalaget kunde avgöra. Örnsköldsvik vann skottstatistiken med förkrossande 49-14 under ordinarie matchtid. Ö-vik hade dessutom en tvåmålsledning i början av matchen efter att David Gunnarsson och Johan Nilsson gjort mål men Vännäs krigade och slet och såg till att förvalta sina lägen när de fick chansen. Filip Bergsdorf reducerade, William Eriksson kvitterade och Kevin Loppatto fullbordade vändningen sju minuter in i den tredje perioden.
Men Örnsköldsvik kom tillbaka och såg till att vända på matchen en gång till, Oscar Johansson satte 3-3 och Jesper Bårman ordnade 4-3, då var det garanterat många i hallen som tänkte att matchen var avgjord men med drygt fem minuter kvar såg Ludwig Niederbach till att ta matchen till förlängning.
Den blev mållös och matchen fick istället avgöras på straffar.
Där avgjorde Olov Håkansson när han lyfte in segermålet.
Målskyttar för Örnsköldsvik i matchen: David Gunnarsson, Johan Nilsson, Oscar Johansson, Jesper Bårman och Olov Håkansson.
Målskyttar för Vännäs i matchen: Filip Bergsdorf, William Eriksson, Kevin Loppatto och, Ludwig Niederbach

Kalmar – Kallinge/Ronneby 3-6

I Kalmar spelade hemmalaget sin första match på egen is den här säsongen, ishallen håller på att renoveras och laget har därför inte kunnat spela matcher i IFFE hallen. I kvällens match var det jämt fram till den tredje perioden och hemmalaget hade en bra sista utpost i Robert Hestmann som stod för flera kvalificerade räddningar. Hemmalaget hade dessutom ledningen i matchen efter två mål av nyförvärvet Jesper Sellin men i den tredje perioden rasade allt samtidigt som KRIF la i en högre växel och fixade en behaglig fyramålsledning innan Jimmeie Svensson satte matchens sista mål och putsade siffrorna till
Målskyttar för Kalmar blev Jesper Sellin x2 och Jimmie Svensson 1.
I Kallinge/Ronneby gjordes målen av Andreas Nordfeldt x2, Niclas Lehmann 1, Martin Ekström 1, Stefan Söder 1, tyvärr har vi inte fått KRIFs första målskytt men vi uppdaterar det så fort vi vet.

Skövde – Dalen 3-4 (Förlängning)

I Skövde möttes hemmalaget och HC Dalen för andra gången på en vecka, något som märktes då båda lagen fick varsitt matchstraff i den första perioden. Alexander Henriksson i hemmalaget och Christian Kristiansen i Dalen fick båda två ta en tidig dusch. Men publiken fick även se mål i Billingehov under den första perioden, gästerna tog ledningen genom Edwin Johansson men Skövde replikerade innan perioden var till ända genom Henrik Thegel.
Den griniga stämningen på isen fortsatte i den andra perioden och enligt rapporter från Billingehov så var det heta känslor i matchen. Även den andra perioden bjöd på två mål, först gjorde Johan Planeby 2-1 för hemmalaget men strax innan pausvilan kunde Timmie Persson kvittera.
Precis som de övriga två perioderna så slutade den tredje 1-1 efter mål av Henrik Thegel för Skövde och Johan Larsson för Dalen. Matchen därmed till förlängning och spel tre mot tre.
I förlängningsspelet blev gästerna tilldömda ett straffslag efter knappa fyra minuter, den förvaltade Jonathan Thollander och avgjorde matchen.
2-1 Johan Planeby, 2-2 Timmie Persson, 3-2 Henrik Thegel, 3-3 Johan Larsson
Målskyttar för Skövde blev Henrik Thegel, Johan Planeby &
Målskyttar för Dalen blev Edwin Johansson, Timmie Persson, Johan Larsson och Jonathan Thollander.

Arboga – Enköping 1-2

Målskytt Arboga:
Målskyttar Enköping: Rasmus Hedin och Daniel Andersson.

Mörrum – Helsingborg 3-0

I Jössarinken var det en relativt jämn match men det kändes som att hemmalaget var effektivare och tog tillvara på sina chanser bättre. Samtidigt som laget hade en bra sista utpost för kvällen. Segerresultatet fastställdes genom mål av Jesper Hultberg, Daniel Clairmont och Andreas Granqvist.

Jonstorp – Tyringe 4-5 (Straffar)

Tyringe hade betydligt större problem med Jonstorp när lagen möttes för andra gången denna försäsong, sist vann Tyringe hemma med 6-2 men ikväll krävdes det både förlängning och straffar innan segern var ett faktum.
Målskyttar för Tyringe blev Denny Deanesi, Kevin Ericson, Emil Larsson, Belmin Mesanovic och i straffläggningen gjorde Andreas Anarp och Oliver Celec mål för Tyringe.

Eskilstuna/Linden – Tyresö/Hanviken 0-5

Hockeyettan-laget Tyresö/Hanviken visade även de att Hockeyettan håller en högre nivå än vad division två gör. Tyresö genomförde matchen på ett bra sätt och kunde relativt komfortabelt vinna med 5-0 på bortais mot Linden som hårdsatsar för att kliva upp i den högre serien. Tyresö/Hanviken stod för en fin första period och tog ledningen med 3-0 innan vilan. Den andra perioden blev enligt rapporter väldigt sönderryckt av utvisningar och i den tredje perioden tog Tyresö/Hanviken över spelet på nytt. I den perioden gick laget även ifrån till slutresultatet 5-0
Målskyttar för Tyresö/Hanviken blev: David Olsson, Hampus Falk, Pelle Carlsson, Sebastian Johansson och Emil Leijon.