Några av de sista genrepen innan seriestart

Som rubriken lyder så spelades några av de allra sista genrepen under onsdagskvällen innan seriespelet som vi alla väntat på startar till helgen.

Örnsköldsvik–Modo 2-5

I Örnsköldsvik spelades det ett hett derby mellan de båda Ö-Viksklubbarna, HockeyAllsvenska Modo skulle visa sig starkare till slut, men det dröjde till den tredje perioden innan de kunde gå ifrån och vinna med komfortabla siffror.
Örnsköldsvik tog annar ledningen i matchen genom David Gunnarsson men Modo kvitterade kort därefter. Den första perioden slutade 1-1, den andra 0-0 och den tredje 1-4 i gästernas favör.

Målskyttar Örnsköldsvik: David Gunnarsson och Sebastian Magnusson

Köping–Gripen 3-2 (straffar)

I Köping var Gripen på besök för genrep och det blev en jämn match som gick till straffar efter att inget av lagen kunnat avgöra under varken ordinarie matchtid eller under förlängningen.

Målskyttar Köping: Jonatan Ström, Anton Svensson och Marcus Viitanen.
Målskyttar Gripen: Emil Karlsson och Christian Axelsson

Forshaga–Skövde 6-3 

I Värmland tog Forshaga emot seriekonkurrenten Skövde och det var en jämn match målmässigt, i två perioder. Efter den första perioden var ställningen 2-1 till hemmalaget och efter den andra stod det 4-3, innan Forshaga kunde gå ifrån och punktera tillställningen i den tredje perioden. Skövde har haft en tendens att vika ned sig i den tredje perioden under försäsongen och ska laget klara målsättningen, att ta sig till Allettan vill det nog till att laget spelar 60 minuter av matcherna, inte 40.

Målskyttar Forshaga: Anton Rhöse, Marcus Karlsson, Benjamin Trust, Nils Wilhelmsson, Karl Pearson och Gabriel Johansson.
Målskyttar Skövde: Hugo Borg, Alexander Henriksson och Oskar Ahokas

Hammarö–Surahammar 3-4

Även Surahammar begav sig till Värmland för genrep. Laget mötte Hammarö i en match som Surahammar kunde vinna med 4-3 men siffrorna var jämnare än själva matchen, Surahammar visade att de spelar i Hockeyettan och borde vunnit med större siffror än det i själva verket blev.

Målskyttar Surahammar: Oliver Nordmark, Charlie Hellström, Erik Sallhag och Kevin Berglund

Segeltorp–Väsby 1-6

Väsby körde fullkomligt över den nyblivna seriekonkurrenten Segeltorp i genrepet under onsdagskvällen. Väsby dominerade matchbilden från första nedsläpp och Segeltorp fick enligt rapporter på plats inte i väg sitt första skott på mål förrän elva minuter in i matchen.
Till slut skrevs segersiffrorna till 6-1 för Väsby som kan kliva in i serien med ett gott självförtroende medan Segeltorp, från att ha hållit nollan de första två träningsmatcherna kliver in i serien med ett förmodat stukat självförtroende men de lär ändå vara rejält taggade på att besegra Huddinge i premiären på söndag.

Målskytt Segeltorp:
Målskyttar Väsby: Ludvig Wiita Adamsson 2, Johannes Nilsson, Christoffer Gozzi, Manfred Ehlers, Felix Lööv

Hanviken–Vallentuna 2-3 (förlängning)

Tyresö/Hanviken tog emot en annan seriekonkurrent under kvällens genrep, Vallentuna var på besök och det blev en jämn match under dryga 60 minuter, det krävdes förlängning för att skilja lagen åt i kvällens match. Nu får lagen några dagar på sig innan det är dags för allvaret som inleds till helgen, för Vallentunas del väntar match mot nykomlingen Trångsund på söndag och för Hanvikens del går premiären av stapeln borta mot Enköping på söndag.

Målskyttar Hanviken:
Målskyttar Vallentuna:

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Arkivbild