Veckans lag i HockeyEttan Norra #1

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Jacob Carlsson, Kalix

Fyra insläppta mål på 61 skott och en räddningsprocent på 93,44 i ett starkt defensivt Kalix imponerar stort. Carlsson ges möjligheten att rädda många puckar av försvarsspelet han har framför sig men har även visat att han på egen hand kan vara matchvinnande för sitt lag.

 

Backar:

Johan Pettersson, Kalix

41 poäng på 35 matcher och totalt dominant i både grundserien och Allettan ifjol och Petterson visar inga som helst tecken på att sakta in. På de fyra första matcherna av säsongen har Pettersson stått för två mål och fyra assist och fortsätter vara en av seriens absolut bästa spelare i alla delar av spelet.

 

Roger Lundmark, Örnsköldsvik

Lundmark, som anslöt från Teg under sommaren och ska bidra med ett stabilt tvåvägsspel från sin backplats och har startat säsongen strålande. I ett Örnsköldsvik som har lämnat mycket i övrigt att önska har Lundmark stått för fina två mål och två assist och och leder både den interna poängligan samt plus/minusstatistiken i Örnsköldsvik.

 

Forwards:

Petter Segersten, Vännäs

Fyra mål och sju poäng på den inledande veckan, Segersten har startat säsongen i rasande fart och har varit fundamentalt viktig för Vännäs offensiv. Han bidrar med hårt jobb, spetsegenskaper i powerplay och kan göra många olika typer av mål.

 

Joakim Högberg, Piteå

Trots att Piteå bara spelat två matcher i veckan har Högberg hunnit med att bli tvåmålsskytt två gånger. Ingenting verkar kunna stoppa skarpskytten från Munksund i år heller och han har i veckan visat att han, precis som under förra säsongen, är en av hela seriens absolut bästa målskyttar.

 

Emil Ström, Kalix

Ström har, precis som hela Kalix, haft en riktigt bra första vecka av säsongen. För Ström startade veckan med fempoängsmatchen mot Asplöven i söndags och följdes upp med mål mot Boden och assist mot Teg. Om det fanns frågetecken kring Kalix offensiv ser Ström ut att ha rätat ut vissa av dom redan under första veckan.

 

//Marcus Malmsten