Veckans Lag #1 i Östra

Det har blivit hög tid att presentera det första ”Veckans Lag” från de inledande omgångarna av Hockeyettan Östra.

Målvakt: 

Robin Wallin – Väsby

Ifjol spelade Robin i Grästorp som via negativt kval degraderas från Hockeyettan södra. Nu har han fått en pangstart i sin nya klubb Väsby. Under de inledande två matcherna släppt in tre mål och har en räddningsprocent på fina 95,77%.

Backar:

Hampus Falk – Hanviken

Förra säsongen hade Hampus ett +/- på -18 i Sollentuna. I somras bytte han klubb till Hanviken och leder just nu +/- ligan bland backarna i Hockeyettan Östra med sina +4 trots att Hanviken just nu är nästjumbo.

Robin Nilsson – Enköping

Enköping har inlett säsongen strålande med 8 poäng av 9 möjliga. En stor anledningen till framgången är backen Robin Nilsson som i somras hämtades från uppflyttade Västerås.  På tre matcher har Nilsson gjort 3 mål och 2 assists och leder den Östra seriens poängliga för backar. Noterbart är att Robin Nilsson redan nu gjort fler mål än vad han gjorde på hela förra säsongen.

Forwards: 

Nicklas Nilsson – Segeltorp

Segeltorps skyttekung från ifjol var länge osäker till spel den här säsongen. 30-åringen har inlett säsongen med 5 mål på 3 matcher, vilket är bäst i hela Hockeyettan.

Marcus Andersson – Vallentuna

Säsongen 16-17 var Marcus Andersson en av östra serien bästa forwards med sina 34 poäng. Förra säsongen producerade han ”bara” 17. Inledningen av säsongen 18-19 har Marcus producerat 2 mål och 5 assists vilket placerar honom på en delad första plats i Hockeyettan.

Mathias Hellgren – Nyköping Gripen

Nyköping Gripens 22-årige nyförvärv från Valbo har inlett säsongen strålande och i senaste matchen mot Visby Roma gjorde Mathias 2 mål och 1 assists.

 

//Mats Tjernström