Veckans Lag #1 i Västra

Då har samtliga lag i den västra serien spelat tre matcher och det har blivit dags att presentera det första av veckans lag från den västra serien.

Målvakt: 

Tobias Sandberg – Mariestad

Har under de inledande tre matcherna släppt in ett mål per match och har en räddningsprocent på makalösa 95,95%. En vägg för Mariestad i inledningen av säsongen och en stor anledning till varför Mariestad ännu inte tappat någon poäng.

Backar:

Jens Högbom – Mariestad 

Har fortfarande inte varit inne på ett enda av de tre baklängesmålen för Mariestad och har varit en tung motståndare att möta för forwardsen.

Libelin Bäckström Valliant – Skövde 

Skövdes tuffa back har visat upp att han kan mer än att bara smälla på i inledningen av säsongen och har varit Skövdes bästa back så här långt. Är dessutom den back som gjort flest mål i den västra serien av alla backar med två baljor varav båda har varit matchavgörande.

Forwards: 

Marcus Viitanen – Köping 

Köping har inlett med två segrar på de tre inledande omgångarna, en stor anledning till det stavas Marcus Viitanen, tre mål och fyra assist har han levererat från sin klubba och han får välförtjänt plats i veckans lag denna vecka.

Conny Strömberg – Arboga

Att inte ha med Conny Strömberg i en sådan här femma vore tjänstefel, men han tar sig inte bara in på grund av sitt namn, Strömberg har stått för ett mål och fem assist på de inledande tre omgångarna och det är därför han tar plats i laget.

Henrik Thegel – Skövde

Henrik Thegel är äldst i Skövde med sina 28 år och han kommer att dra ett tungt lass den här säsongen, men han har inlett den strålande, tre mål mot Köping i hemmapremiären och tre assist i bortamatchen mot Lindlöven ger en självklar plats i veckans lag.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath