Skövdeforwarden ”Jag köper inte det där snacket om att det är som en vanlig match”

Imorgon är det dags för veckans match nummer fem mellan Skövde och Mariestad. Vi valde därför att kolla läget med en nyckelspelare från respektive lag. Det handlar om Skövdes 23-årige forward Alexander Henriksson och jämnårige Mariestadsbacken Albin Hernod.

Tabellåttan Skövde på 11 matcher skrapat ihop 14 poäng. Skövde som de senaste säsongerna prenumererat på Allettanplatser ligger just nu fem poäng efter Arboga som ligger på femteplatsen.  Tabelltrean Mariestad har 24 poäng på 11 matcher och mycket talar för att Marcus Norells mannar tar en av Allettanplatserna.

– Känslan inför derbyt är bra. Vi känns väldigt revanschsugna och har jobbat in en bra känsla de senaste dagarna på träningarna. Det är klart att de är speciella matcher för mig, det är inget att hymla om. Jag köper inte det där snacket om att det är som en vanlig match, för det är det inte. Det handlar inte bara om tre poäng i matcherna mot Mariestad, säger Skövdes assisterande lagkapten Alexander Henriksson.

– Det känns bra inför derbyt, vi har tränat på hårt i veckan och alla är taggade på veckans match. Det blir alltid jämna och tuffa matcher mot Skövde. Derbymatcher är ju som sagt alltid speciella, säger Mariestadsbacken Albin Hernod.

Hemmalaget Skövde kommer till spel utan skadade trion Viktor Andersson, Erik Dahné och Oskar Back.  Mariestad har under serieinledningen dragits med mycket skador men har nu en skadefri trupp.

Hur slutar då matchen ?

– Jag har en bra känsla och tror att vi vinner med 5-3, säger Alexander Henrikson.

– Det slutar med seger för oss. Jag tippar att Tobias Sandberg håller nollan och att vi vinner med 4-0, avslutar Albin Hernod.

Läs även tränarnas tankar inför matchen.

Svenska spels odds på matchen: ( 1: 2.95 , x: 4.60, 2: 1.76)

Matchen sänds live via Hockeyettan TV samt via Sportbladet. Sändningen börjar 18.45.

/Mats Tjernström

Foto: Anna Engström