Lejon övertidsvinnare mot Teg

SK Lejon tog en efterlängtad seger när man under tisdagskvällen besegrade Teg med 2-3 efter straffar.

Teg startade matchen bäst och att Anton Tano kunde göra 1-0 till hemmalaget i mitten av den första perioden var fullt logiskt. Umeålaget vann periodens skottstatistik med förkrossande 16-3 och Lejon kan tacka målvakten John Westermark för att siffrorna inte var större. Andra perioden var den första lik, Teg dominerade spelmässigt men hade svårt att få utdelning. Istället kunde Björn Gabrielsson skjuta 1-1 och matchen stod inför ett dödläge inför den tredje perioden. I den tredje perioden stod matchen och vägde fram till att Teg fick ett powerplay med drygt halva perioden kvar. Oscar Possler kunde rättvist skjuta 2-1 och matchen såg ut att rinna ifrån Lejon, som dock genom en stark avslutning kunde få in en sen kvittering genom August Jonsson som tog matchen till förlängning. Väl där behövde Elias Jacobs bara knappt en minut på sig att skjuta 2-3 och extrapoängen till Skellefteå.

Matchens solklart bästa spelare var Lejonmålvakten Westermark som med sina 41 räddningar var skillnaden mellan vinst och förlust ikväll. Lagen möts igen om drygt en vecka i Skellefteå.