Enköping och Huddinge vände och vann

Enköping – Trångsund 5-3

Enköping är åter på Allettanplats efter en 5-3 seger hemma mot nästjumbon Trångsund. Efter två perioden ledde gästande Trånkan med 3-2. I den tredje perioden kom hemmalaget i kapp och förbi. Med drygt åtta minuter kvar gör offensive backen Andreas Sojé 4-3 till ESK och med 17 sekunder kvar att spela satte inlånade Pontus Andersson 5-3 i tom bur.

Nyköping – Väsby 2-3

Väsby rivstartade i den första perioden och gick till första pausvila med en 3-1 ledning. Efter en mållös men jämn andra period så var Nyköping Gripen nära att kriga till sig en poäng i den tredje perioden. Men man kom inte närmare än 2-3. Noterbart var att Linus Tjulander som i måndags togs ut i veckans lag var inblandad i

Nyköping Gripens båda mål.

Huddinge – Hammarby 4-3 sd

Huddinge inledning på matchen var något ut över det vanliga. Efter 1.44 stod det 2-0 på tavlan och många hemmafans trodde nog på tre poäng då. Men Bajen tog sig in i matchen och hann med att reducera Huddinges ledning till 2-1 innan den första perioden var till ända. I den inledningen av den andra kvitterade Hammarby till 2-2. I den tredje perioden ger unge August Lindberg Hammarby ledningen med 3-2, en ledning som stod sig ända tills det återstod 41 sekunder av perioden, då sätter Alexander Svarvén gör 3-3. Huddinge avgör sedan matchen i sudden death genom mål av Andreas Maier.

Sollentuna – Vallentuna 1-4

Vallentuna övertygade ikväll och slog Sollentuna med 4-1 på bortais efter att Jesper Schiöler och Gustav Jansson gjort två mål vardera . Skotten vann man med klara 34-23.  Noterbart var att Nicklas Larsson-Thysell räddade 22 av 23 Sollentunaskott.

Segeltorp – Hudiksvall 1-6

Jag var på plats i Segeltorpshallen under drygt halva matchen. Segeltorp kom till spel utan tre av sina ordinarie backar, men man hade lånat in duktige Jonas Vidlund från Åker/Strängnäs.  Hudiksvall var matchen igenom en storlek större och gick rakt på mål varje gång man fick chansen och var ruskigt effektiva på de få skott man avlossade. Matchen kändes avgjord när Simon Lövgren satte Hudiks 3-1 mål strax efter att hemmalagets Adam Lindgren reducerat. Segeltorp försökte men hade svårt att komma upp i tempo.