Onsdagssummering från norra serien

I Hockeyettan Norra under onsdagskvällen fick vi bland annat bevittna…

… Kiruna IF åka på en tung förlust med 2-6 i en stökig match mot Boden.

– Ska vi slå Boden under de här omständigheterna måste vi ha flytet med oss, säger Kirunatränaren Robert Lahti till klubbens hemsida och menar vidare att matchen avgjordes i den andra perioden.

– Det är två saker i den andra perioden som blir matchavgörande. Dels att vi med vår tunna trupp får fyra man utvisade i fyra minuter som gör att vi får gå väldigt kort om folk som sedan sätter sina spår i den andra perioden. Och sedan är det läget vid 2-2 där Calle skjuter i stolpen och de sedan gör 2-3 efter att pucken studsar på tre klubbor innan. Vi orkar inte resa oss efter det, summerar Lahti och menar avslutningsvis att Boden vann matchen rättvist.

– Man är alltid besviken när man förlorar så klart. Men jag måste ändå ge laget en eloge. Det finns ingen där ute som glider omkring, alla jobbar så hårt man kan. Men ska vi slå Boden måste vi ha det där rätta flytet, men dom vinner rättvist. De är ett bra lag och ska vi spöa dem måste vi ha tur också.

I Boden stod Tommy Wargh för ett mål och tre assist samt Jesper Ylivainio för två mål och två assist.

… Vännäs åka på första förlusten på hemmais för säsongen när Östersund vann med 1-2. Oskar Klockerud blev matchvinnare med sitt 1-2-mål halvvägs in i den tredje perioden och i kassen Tim Juel för 31 räddningar. Vännäsbacken Gabriel Östberg analyserar matchen på klubbens hemsida.

– Det var tajt matchen igenom. Östersund tar tag i taktpinnen i början och vi blir lite avvaktande men sen växer vi in i det och håller dom på utsidan i stort sett hela matchen. Surt med förlust men det är bara att blicka framåt, summerar Östberg.

I tabellen befäste Piteå sin serieledning och Boden gick om Vännäs upp på en tredjeplats. Östersund skaffade sig marginal på den sista Allettan-platsen ner till Kiruna AIF som nu är fem poäng efter.

 

Onsdagens samtliga resultat från Hockeyettan Norra:

Kalix – Kiruna AIF 4-1

Asplöven – Piteå 2-9

Kiruna IF – Boden 2-6

Vännäs – Östersund 1-2

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Tommy Sjölund