Surahammar tog första trepoängaren för säsongen

Det spelades fem matcher i den västra serien under onsdagskvällen och Surahammar lyckades äntligen plocka sin första trepoängare för säsongen.

Lindlöven – Mariestad  0-1

Lindlöven var det klart spelförande laget under matchen mot Mariestad men trots spelövertag och skottövertag lyckades inte laget överlista en fenomenal Tobias Sandberg denna kväll.
Matchens enda mål stod istället Mariestad och Jesper Lindén för.
Målet kom i den första perioden när gästerna spelade powerplay för första gången i matchen. Med dryga minuten kvar av matchen plockade Lindlöven ut Isak Mantler för att få ännu mer tryck mot Mariestad men pucken ville helt enkelt inte passera Sandbergs mållinje som räddade samtliga 48 skott från Lindlöven denna kväll.

Kumla – Forshaga 2-1

Kumla som jagar lagen ovanför tog emot Forshaga under kvällen och publiken fick se en jämn tillställning i frysboxen.
Felix Scharnke gav hemmalaget ledningen efter elva minuters spel och i den andra perioden ökade han även på till 2-0 för Kumla.
Gästerna som försökte komma tillbaka målmässigt lyckades reducera men då återstod det bara 50 sekunder av matchen och Karl Pearsons mål blev bara ett tröstmål för Kumla höll ut och plockade samtliga tre poäng.

Tranås – Arboga 7-2

Om det var målsnålt i andra ishallar under kvällen så kompenserade Tranås upp det hela.
Serietvåan tog ledningen i matchen efter nio minuter genom Pontus Eklöf. Två minuter senare satte Joakim Erdugan 2-0 i powerplay och bara halvminuten senare kom även 3-0 genom Mathias Karlsson.
Alexander Kovalonok reducerade för Arboga efter dryga kvarten men Tranås var några nummer för stora den här kvällen.
Anton Blomberg satte 4-1 i inledningen av den andra perioden, Marcus Schelin ökade på till 5-1 efter halva matchen och Anders Skoog satte 6-1 i powerplay efter drygt 14 minuter.
Alexander Hellgren reducerade i början av den andra perioden men bara en dryg minut senare hade Anton Blomberg sett till att Tranås var tillbaka i en femmålsledning när han satte 7-2.

Köping – Malung 3-2

Köping tog emot Malung under onsdagskvällen och hemmalaget tog ledningen i matchen efter drygt 13 minuter av den första perioden genom Anton Karlsson.
Men Malung bjöd på rejält motstånd och i mittperioden vände de på matchen.
Patrick Eriksson kvitterade efter halva perioden och Oskar Olsson satte 1-2 bara 41 sekunder senare.
Köping kom tillbaka i den tredje perioden, för när hemmalaget fick en chans i powerplay small det till bakom Robin Christoffersson. Då satte Anton Svensson kvitteringspucken.
Och när det kändes som att det var på väg mot förlängning då kom segermålet från Emil Forsberg. Då återstod det två minuter av matchen och Malung fick aldrig någon chans att plocka ut Christoffersson.

Surahammar – Skövde 3-2

Surahammar hade inför kvällens match tagit en enda poäng, den tog laget i Billingehov mot just Skövde den tredje oktober.
Och det såg länge ut som att gästerna skulle se till att detta inte var kvällen då första segern kom. Jonas Nyman satte 0-1 efter 13 minuter av den första perioden och det resultatet stod sig fem minuter in i mittperioden. Då kvitterade Charlie Hellström till 1-1. Men Skövde tog tillbaka ledningen i inledningen av den tredje perioden när Alexander Henriksson satte 1-2 för gästerna efter 48 sekunders spel.
Den ledningen varade dock inte speciellt länge, bara en dryg minut sedan hade Nicklas Larsson kvitterat till 2-2.
Skövde tog sin timeout med drygt fyra minuter kvar att spela. Men den timeouten blev knappast lyckad, för 45 sekunder senare hade Charlie Hellström satt 3-2 för Surahammar och Skövde var aldrig ens i närheten av att lyckas kvittera under slutminuterna.
Därmed tog Surahammar sin första trepoängare för säsongen.