Vimmerby befäste serieledningen och Dalen nollade Tyringe

Fem matcher spelades i den södra serien under onsdagskvällen.

Vimmerby – Helsingborg 4-3

Det var toppen mot botten i Vimmerby ishall under kvällen. Serieledande Vimmerby tog emot tolfteplacerade Helsingborg i vad som på förhand såg ut som en given seger för Vimmerby.
Det började även bra för Vimmerby, laget tog ledningen efter fyra och en halv minut genom Martin Pärna men fyra minuter senare kvitterade Helsingborg genom Freddy Roslund.
Men det var Vimmerby som fick sista ordet i perioden. I powerplay skickade Pontus Näsén in 2-1 för hemmalaget.
I mittperioden utökade Vimmerby till 3-1 genom Oscar Gustavsson och efter en dryg minut av den tredje perioden kom även 4-1 i powerplay genom Christian Blomqvist.
Men Helsingborg tänkte inte ge sig utan motstånd, Ludvig Nilsson reducerade i powerplay med drygt sex minuter kvar och knappa två minuter senare reducerade även Johan Zarwel  till 4-3 och det blev lite nerv i matchen.
Helsingborg plockade sin målvakt för att spela sex mot fem men de fick inte in pucken bakom Tomas Rydén utan Vimmerby höll undan och plockade en ny trepoängare.

Dalen – Tyringe 5-0

Dalen körde fullständigt över Tyringe under kvällen. I den första perioden vann hemmalaget skotten med förkrossande 21-1…
Men trots spelövertaget lyckades Dalen bara göra ett mål i den första perioden genom Kalle Hult efter drygt 13 minuters spel.
I den andra perioden fortsatte Dalen producera, Kalle Hult gjorde 2-0 efter 58 sekunder och Victor Romfors satte 3-0 i powerplay efter tre minuters spel.
I den tredje perioden var det Kalle Hult mot Tyringe, Hult hade stor show under matchen och fullbordade sitt hattrick efter nio minuter av den sista akten i powerplay men han var inte färdig där, med tre och en halv minut kvar att spela satte han även sitt fjärde mål för kvällen.

Kalmar – Mörrum 4-3

Kalmar satte högsta fart från start i matchen mot Mörrum under onsdagskvällen och nyförvärvet Evan Allen gjorde två mål inom loppet av fyra minuter i den första perioden.
Mörrums egna nyförvärv, Rasmus Rosenqvist såg dock till att minska ledningen till ett mål innan den första perioden var över när han reducerade till 2-1 efter knappt 18 minuters spel.
Ett mål föll i den andra perioden och det var hemmalaget som gjorde det.
Oliver Aldén ökade på ledningen efter knappt 14 minuter av mittperioden.
Men i den tredje perioden var det gästerna som inledde bäst och Khalid Ibrahim reducerade efter fyra minuters spel och halvvägs in i perioden fixade Tom Mäkitalo kvitteringen till 3-3.
Glädjen blev dock kortvarig för Mörrum, knappt två minuter senare hade nämligen Robert Bergdahl givit Kalmar ledningen på nytt.
Med minuten kvar att spela plockade Mörrum ut Tim Hultstrand ur målet för att spela med en extra utespelare men fler mål blev det inte, Kalmar höll undan och plockade tre poäng i matchen.

Kallinge/Ronneby – Halmstad 6-2

Kallinge/Ronneby städade av Halmstad relativt komfortabelt under onsdagskvällen.
Adam Hirsch gav hemmalaget ledningen efter knappt 16 minuters spel och minuten senare ökade Niclas Lehmann på till 2-0.
Halmstad inledde dock bra i den andra perioden och kom ut och svingade direkt. Robin Holm reducerade till 2-1 efter fyra och en halv minut men roligare än så blev det inte för Halmstad.
Istället gjorde Daniel Andersson 3-1 efter åtta minuter och ökade sedan på två minuter senare till 4-1 i powerplay.
I den tredje perioden reducerade Halmstad till 4-2 genom Hampus Johansson men gästerna var aldrig riktigt nära några poäng den här matchen. Filip Norman satte 5-2 med knappt fem minuter kvar att spela och Stefan Söder fastställde slutresultatet till 6-2 när det återstod 14 sekunder av matchen.

Troja-Ljungby – Hanhals 6-1

I Ljungby Arena var det viktiga poäng som stod på spel när Hanhals var på besök.
Det märktes också under den första perioden då ingen spelare ville gå bort sig eller ge motståndarna något övertag.
Målen dröjde därför till den andra perioden och från nedsläpp i mittperioden var det egentligen aldrig något snack. Troja-Ljungby var några klasser bättre och såg till att få utdelning på sina chanser.
Carl-Johan Sjögren satte 1-0 efter drygt tre minuter, Mattias Åkesson ökade på till 2-0 efter knappt tolv minuter och knappa minuten senare satte Mikael Roslund 3-0 för hemmalaget.
Den tredje perioden fortsatte på samma sätt, Gustaf Berling satte 4-0 efter en dryg minut och Johan Lindholm ökade på till 5-0 halvvägs in i den tredje akten.
Det krävdes fem mot tre spel för att Hanhals skulle få hål på Anton Svensson.
Max Lindroth lyckades reducera efter knappa 13 minuter men Troja-Ljungby fick ändå sista ordet i matchen när Eric Henriksson fastställde slutresultatet till 6-1 med minuten kvar att spela.