Forssell hjälte i återkomsten

Erik Forssell var tillbaka i moderklubben SK Lejon för att avsluta karriären i kvällens match mot Teg och hans saga kunde knappast fått ett lyckligare slut. Efter en mållös förstaperiod fick Forssell, för kvällen flankerad av Mattias Törnqvist och Elias Jacobs, rejäl utdelning i mellanperioden när han sköt två mål inom loppet av sju minuter inför 2849 lyriska Lejonsupportrar i Skellefteå Kraft Arena. Innan perioden var över hann Forssell även med att assistera till Törnqvists 3-0 och succén var ett faktum. John Westermark i Lejonkassen räddade samtliga 42 Tegsskott och resultatet 3-0 stod sig matchen ut.

Huvudpersonen Forssell, med dubbla SM-guld på meritlistan, medger att det var en speciell match att spela.

– Jag har ju vetat om det här i några veckor nu och det kändes verkligen kul att kunna göra. Det var absolut ingenting jag hade räknat med innan jag fick frågan och det var lite av en cirkelslutning att få avsluta i Lejontröjan.

Storpubliken som hade tagit sig till arenan fick se en hyllningsfilm till Forssell före nedsläpp.

– Det var fint att dom hade gjort en film, det kändes speciellt. Sedan blev det en rolig upplevelse för klubben och spelarna i laget med så mycket publik, det är ju lite utöver det vanliga. Extra kul att vi då kunde göra en kanonmatch och vinna.

Hyllningarna i all ära, men för Forssell var det viktigt att kunna hjälpa laget till tre poäng.

– Klart att man vill prestera, det var ju trots allt en seriematch vi spelade och det var roligt att jag fick vara med och bidra till segern.

Även Tegs lagkapten Kim Sehlstedt stämmer in i hyllningarna till Forssell.

– Tung förlust såklart, vi gjorde ingen vidare insats och hade räknat med ett bättre resultat. Men det var en mäktig inramning, Lejon hade gjort ett kanonjobb med eventet kring matchen. Sedan är det såklart häftigt att vara med i Eriks sista match, han har en riktigt fin karriär och är älskad i hela hockeyvästerbotten. Kul att han fick vinna sin sista match, synd bara att det blev på vår bekostnad.

I kvällens andra match besegrade Vännäs Piteå med 3-5 i LF Arena, Piteås första förlust på hemmaplan denna säsongen.

 

//Marcus Malmsten