Veckans lag i Allettan Norra #1

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Linus Ryttar, Väsby

Väsby har fått en flygande start på Allettan efter full pott i dubbelmötet mot Enköping. Ryttar började veckan med att rädda samtliga 23 skott i fredagsmatchen på bortais och följde upp med 23 ytterligare räddningar i 2-1-segern under söndagen.

 

Backar:

Viktor Nilsson, Piteå

Nilsson, som gjorde tre mål under hela grundserien, har lyckats komma upp i samma siffra redan efter Allettans två första omgångar. Efter två mål och en assist i premiären och ytterligare ett mål i söndagens match har Nilsson adderat en offensiv sida till Piteås backuppsättning som ger ett imponerande djup.

 

David Westlund, Östersund

I Östersunds skrällseger på bortais mot Hudiksvall i Allettanpremiären stod Westlund för ett imponerande spel i samtliga delar av spelet och bidrog med en assist till det matchvinnande 0-1-målet. När det två dagar senare var dags för returmatch såg Hudiksvall länge ut att få revansch, innan Westlund klev in i handlingen. Med två minuter kvar av ordinarie tid låg han bakom 3-3-kvitteringen innan han själv satte 4-3-pucken i övertid och gav Östersund fem av sex möjliga poäng mot tippade topplaget Hudiksvall.

 

Forwards:

Markus Persson, Borlänge

Persson låg i vanlig ordning bakom det mesta i Borlänges offensiv när man åkte på en skrällförlust mot Köping med 2-6 i premiären. Ett mål och en assist i den matchen följdes upp av två mål i returen som man vann med övertygande 1-5 och Persson har fått en fin start på Allettan och toppar poängligan efter två omgångar tillsammans med Piteås Nilsson.

 

Linus Wernersson-Libäck, Östersund

LWL blev stor matchvinnare i premiärmatchen mot Hudiksvall när han gjorde båda Östersunds mål i 0-2-segern och gav jämtarna en pangstart på Allettan. Ska Östersund vara ett topplag behöver offensiva pjäser leverera mot tufft motstånd, någonting man knappast behöver oroa sig för i fallet LWL.

 

Anton Svensson, Köping

Svensson var Köpingspoängkung i grundserien och har startat Allettan på precis samma sätt som han avslutade grundserien. Efter hela fyra assist i Köpings skrällseger mot Borlänge med 2-6 i premiären visade man att när Svensson och Köping spelar på topp går inget lag i serien säkert.

 

 

//Marcus Malmsten