Veckans lag i norra vår #1

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

John Westermark, SK Lejon

Westermark, som hade näst bäst räddningsprocent av samtliga målvakter i grundserien, har startat vårserien i lika storartad stil. Efter 35 räddningar och hållen nolla mot Kiruna IF i premiären visade han hur otroligt viktig han är för Lejon, och med Westermark i kassen ger han sitt lag chansen att vinna samtliga matcher efter nyår.

 

Backar:

Linus Öst Pettersson, Örnsköldsvik

LÖP stod för två assist från sin backplats i Örnsköldsviks seger mot Asplöven och fortsätter att visa upp ett en imponerande stabilitet  i samtliga delar av spelet.

 

Kim Sehlstedt, Teg

Sehlstedt hade en bra söndag när Teg bortasegrade mot Kiruna AIF med 2-3. Lagkaptenen bidrog med en assist och var plus 2 i plus/minusstatistiken och var i allra högsta grad bidragande till Tegs flygande start i vårserien.

 

Forwards:

Petter Grefve, Teg

Grefve var arkitekten bakom Tegs seger uppe i Kiruna när han dels satte ledningsmålet i den första perioden och sedan kvitterade matchen med bara sekunder kvar i numerärt underläge.

 

Olov Håkansson, Örnsköldsvik

Håkansson var tillsammans med tidigare nämnda Öst Petterson poängbäst i Örnsköldsvik i segern mot Asplöven när han stod för både mål och assist för serieledarna.

 

Mattias Törnqvist, SK Lejon

När Westermark spikade igen i kassen klev Törnqvist fram i andra ändan av banan och avgjorde med matchens enda mål när Lejon slog Kiruna IF. Lejons offensiv har varit ojämn under grundserien och att Törnqvist levererar omgående i omstarten kan vara visa sig vara oerhört viktigt.

 

//Marcus Malmsten