Matushkin “De har alltid varit en strid in i det sista i matcherna mot Boden”

Under Piteåbacken Oskar Matushkin första levnadsår så bodde han i Boden då pappa Igor Matushkin spelade i Bodens IK.  Ikväll tar Matushkin och hans Piteå emot just Boden hemma i LF Arena. Oskar Matushkin gör i år sin bästa seniorsäsong hittills i karriären, på 29 matcher har 21-årigen gjort 6 mål och 12 assists.

Hur är läget inför derbyt mot Boden?
Vi har haft en väldigt bra uppladdning inför matchen mot boden på måndag. Stämningen mellan laget är väldigt het och det kommer bli en tuff strid. Jag hoppas på att det blir bra drag på läktarna också. Vi känner till Boden bra, vi har mött dom flera gånger denna säsong och de har alltid varit en strid in i det sista. Jag tror inte det kommer vara nått undantag på måndag.

Ni föll senast ni mötte Boden. Hur ska ni göra för att det ej ska upprepas ?
Vi måste va fullt fokuserade på uppgiften och spela det spelet vi har pratat om i 60 minuter. Då vet jag att vi har en bra chans att slå dom.

/Mats Tjernström