Veckans match: Borlänge vann på straffar

Borlänge – Hudiksvall 4-3 str.
3-3 och straffavgörande har varit en röd tråd i Veckans match konceptet. Så blev det även idag i matchen mellan Borlänge och Hudiksvall. Hemmalaget Borlänge inledde matchen bäst och tog rättvist ledningen genom centern Henrik Olsén. I slutet av den första perioden kvitterar Hudikbacken Filip Lander till 1-1.  I den andra perioden såg matchen ut att avgöras då Borlänge gör 2-1 och 3-1 med mindre än två minuters mellanrum. Men strax efter 3-1 målet gör Hudiks nyförvärv från Asplöven Nicholas Nuutila 3-2.  Trots reduceringen i slutet av den andra perioden såg Borlänge ut att ha kontroll på matchen men gästande Hudik lyckades kvittera till 3-3 genom lagkaptenen Jonas Lindström i den tredje periodens mitt.  Övertidsperioden blev hyfsat händelselös och matchen får avgöras på straffar. Under straffavgörandet så stänger Borlänges målvakt Henrik Edström butiken samtidigt som skyttekungen Markus Persson och Philip Norberg Aspnäs gör varsitt mål vilket ger Borlänge bonuspoängen.

– Grymt sköna två poäng detta. Det känns som vi förtjänade detta. Hudiksvall hade en bra period under inledningen av den tredje perioden men sett till 60 minuter tycker jag att vi var det bättre laget, säger Borlängemålvakten Henrik Edström.