30 mål på tre matcher i den södra vårserien

Den södra vårserien bjöd på full omgång och en hel del mål under söndagen.

Kalmar – Tyringe 6-5

Tyringe begav sig till Småland för match mot Kalmar som slåss i toppen av tabellen med lokalrivalen Nybro under söndagen och gästerna inledde piggt.
Kevin Eriksson ordnade 0-1 för gästerna efter drygt fyra minuter och Sebastian Freed Karlsson ökade på efter knappt nio minuters spel.
Då tog Kalmar sin timeout men den hjälpte inte inledningsvis, för bara 18 sekunder senare stod det 0-3 i Iffe-Hallen.
Då vaknade Kalmar till och Andreas Holmqvist reducerade till 1-3 efter 9.25.
När Klamar sedan fick chansen att spela powerplay kom även reducering nummer två genom Sebastian Ottosson till 2-3.
I den andra perioden växlade Kalmar upp ytterligare och såg till att vända underläge till ledning.
Kim Runermark satte 3-3 efter en knapp minut, Niklas Dahlberg ordnade ledningsmålet efter två minuter och Jesper Sellin hängde dit 5-3 i powerplay efter 14 minuter.
Men Tyringe vägrade ge sig och i den tredje akten reducerade Tyler Coulter i powerplay efter två minuters spel.
Powerplay var melodin för när Kalmar fick en ny chans i spelformen kom 6-4 av Sebastian Ottosson efter drygt fem minuter.
När sedan Tyringe fick en chans att spela med en man mer med fyra minuter kvar att spela var det reducerat på nytt, den gången genom Albin Lindqvist.
Tyringe valde att plocka ut sin målvakt, Joakim Strandberg när det återstod drygt två minuter och gästerna pressade på för en kvittering men med halvminuten kvar drog laget på sig en utvisning och då kunde Kalmar hålla ut och plocka tre viktiga poäng.
Efter tolv omgångar skiljer det en poäng mellan ettan Nybro och tvåan Kalmar med sex matcher kvar att spela.

Halmstad – Helsingborg 8-2

I bottenmötet mellan Halmstad och Helsingborg var det jämnt i två perioder innan hemmalaget kunde springa ifrån i målprotokollet.
Tim Bothén ordnade 1-0 efter knappt 16 minuter och den första perioden var den jämnaste av de tre i Halmstad Arena.
I den andra perioden fick Halmstad en drömstart när Hampus Johansson ökade på till 2-0 efter knappt två minuter och i powerplay ökade Hugo Klippfors på till 3-0 efter sju minuter.
Totte Moberg reducerade till 3-1 med två minuter kvar att spela och Helsingborg hade kontakt inför den sista perioden.
Men Sebastian Nilsson släckte gästernas hopp om poäng efter fyra minuters spel och Erik Åhlén fixade 5-1 efter knappt åtta minuter.
Halvvägs in i perioden reducerade förvisso Axel Björklund till 5-2 men tredje perioden tillhörde hemmalaget.
William Berg satte 6-2 efter tolv minuter och efter en kvart ökade han själv på till 7-2.
Men det var inte slut där, för efter 16.25 kunde Martin Pärna skicka in 8-2 bakom Daniel Wahlberg.

Dalen – Mörrum 4-5

Dalen tog emot Mörrum i Skandiamäklarna Center i Norrahammar under söndagen och gästerna var de som inledde bäst i matchen, efter åtta minuters spel tog de också ledningen genom Tom Mäkitalo.
Men glädjen varade bara en dryg minut för sedan kvitterade Julius Selle-Larsson till 1-1.
Men i periodens slutminut tog gästerna ledningen på nytt när Khalid Ibrahim överlistade David Elmgren.
I mittakten gick Mörrum ifrån målmässigt och kopplade grepp om matchen.
Dave Lindarv fixade 1-3 efter nio minuter och Andreas Silverberg ökade på till 1-4 efter drygt elva minuter.
Men i den tredje perioden gick Dalen ut och bestämde sig för att försöka vända på matchen.
Efter minuten spelad reducerade Jonathan Tholander till 2-4, efter knappt tre minuter gjorde Kristoffer Pihlqvist 3-4 och efter knappt 14 minuter kvitterade Timmie Persson till 4-4.
Men med minuten kvar lyckades Martin Fransson hitta nätet och ge samtliga tre poäng till Mörrum som nu har åtta poäng ned till Halmstad och Helsingborg under kvalstrecket.