Väsbyförlust i sudden mot Vallentuna

Vallentuna kunde dra det längsta strået i en jämn, men inte alltid välspelad match. Segermålet kom i förlängning efter Väsbyslarv.

Den första perioden var dagens jämnaste där målchanserna var lätträknade. Perioden slutade rättvist 0-0. Den andra hann knappt börja innan Pontus Karlsson för tredje gången denna säsong visade sin målfarlighet genom att sätta 1-0 till Väsby. Samme Pontus hade ett par minuter senare en fin framspelning, men tyvärr för Väsbys del så missades läget.

Efter detta började Vallentuna ta över alltmer. Väsby hade svårt att få pucken ut ur egen zon, vilket resulterade i en utvisning. Utvisningar är något man inte ska dra på sig mot Vallentuna då de efter ett bra PP kunde sätta 1-1. Resten av perioden gick i Vallentunas favör. Väsby var lite på hälarna i denna del av matchen och drog på sig ytterligare två tvåor. Men bra spel i boxen gjorde att man kunde freda sig perioden ut. Det närmaste Vallentuna kom var ett skott i ribban.

Vallentuna kom att sitta i förarsätet efter knappa två minuter av den tredje perioden sedan Edwin Olofsson släppt in ett skott från blålinjen som inte såg otagbart ut. Detta baklängesmål fick Väsby att vakna till lite och man skapade kort därefter ett par hyfsade chanser. Väsby tog nu tag i taktpinnen och nu var det Vallentunas tur att sitta på botbänken. Trots hyfsat spel blev det ingen utdelning under fyra minuters PP då det gick lite för långsamt.

Strax därefter kom en olycklig situation där Pontus Karlsson snubblade till och krockade med en Vallentunaspelare som kom åkandes. Såg ut som om Pontus fick Vallentunaspelarens fot i revbenstrakten innan han landade på isen. Detta kändes som en ren olyckshändelse, men då detta blev en skada fick Vallentunaspelaren matchstraff. Fem minuters powerplay väntade för Väsby och man fick nu utdelning cirka två minuter in i det, efter att Markus Nygren gjort sitt första mål i Väsbydressen. Fortsatt powerplay väntade, men det blev ingen utdelning då eller under den återstående delen av perioden, så förlängning väntade med spel tre mot tre.

Men så värst mycket spel tre mot tre kom det inte att bli. På grund av utvisningar så spelade man faktiskt under ett antal sekunder fem mot fem. Men Vallentunas segermål kom när det var spel tre mot tre igen. Först vann en Väsbyspelare skickligt en duell en mot en, men sekunderna senare så drällde Väsby med pucken, vilket innebar att Vallentuna kunde sätta segermålet till 2-3 genom forne Väsbyspelaren Johannes Sandberg.

Kändes som om inte många stack ut idag i ett jämnstarkt Väsby. Förutom redan nämnda Pontus så uppvisade Oliver Horrsell stundtals upp fornstora takter.